NTR zendt hoorspel ‘Mannen die vrouwen haten’ uit op Radio 1

De NTR gaat het hoorspel ‘Mannen die vrouwen haten’ vanaf dinsdag 13 september uitzenden op Radio 1. De hoofdrollen zijn voor Victor Reinier als onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist en Rifka Lodeizen als de punky hacker Lisbeth Salander. ‘Mannen die vrouwen haten’ wordt elke werkdag om 00:45 uur in een aflevering van vijftien minuten uitgezonden, veertig uitzendingen achtereen. Ook is het hoorspel te zijner tijd via podcast te beluisteren op www.ntr.nl/millennium. ’Mannen die vrouwen haten’ – uiteraard gebaseerd op het boek van Stieg Larsson – komt in de plaats voor het VPRO-programma Radio Bergeijk.

Mikael Blomkvist neemt na een volslagen sof met zijn blad Millennium een ongewone klus aan. Henrik Vanger, oud-industrieel (Eric van der Donk) weet hem naar het hoge noorden te lokken om een veertig jaar oude zaak op te lossen: de moord op zijn nichtje Harriet. Al gauw tuimelen de verdachten over elkaar heen. Mikael heeft hulp nodig en krijgt die in de vorm van de wat vreemde Lisbeth Salander, die zo mogelijk nog sneller op haar computer is dan op haar razende motorbike. De zaak neemt gruwelijke proporties aan, de keurige familie Vanger blijkt een broeinest van gestoorde en geflipte individuen.

Naast Victor Reinier en Rifka Lodeizen spelen tal van acteurs een rol in ‘Mannen die vrouwen haten’, zoals Johanna ter Steege, Ariane Schluter, Marcel Hensema, Jaap Spijkers, Nadja Hupscher, Marion Brandsma, Oda Spelbos en Bram van der Vlugt. Met muziek en sounddesign van Joosten & Kuitenbrouwer, regie door Marlies Cordia en Vibeke von Saher en de productie door HoorSpelFabriek bv.

Lees ook:Kluun niet blij met hoorspel bij BNN
Lees ook:Hoorspel Het Bureau op Radio 1 in herhaling
Lees ook:Hoorspel ‘Citroentje Met Suiker’ op Radio 5
Lees ook:Steeds meer jonge vrouwen aangesproken door Caz!
Lees ook:Fittie tussen Henkjan Smits en 3FM-DJ Roosmarijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “NTR zendt hoorspel ‘Mannen die vrouwen haten’ uit op Radio 1

  1. Frank

    Na het boek en de film ben ik erg benieuwd naar het hoorspel! Het boek was fantastisch, de film bleef erg dichtbij het boek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>