100%NL wordt Radio Noordzee Nationaal

100%NL wordt Radio Noordzee NationaalJohn de Mol heeft in het verleden geprobeerd om wat te maken van Radio Noordzee. Toen dat niet echt wilde lukken, verkocht hij het station en kocht het wel succesvolle Radio 538, wat sinds de zomer van 2007 eigendom is van RTL Nederland. Toch blijft radio kriebelen bij De Mol en dus blies hij afgelopen september Radio Noordzee Nationaal een nieuw leven in. De ambities waren duidelijk: overal de kabel én in de ether.

Radio Noordzee Nationaal is sinds de start in 2007 via het online radioplatform Radio Digitaal (van Talpa Radio) te horen en in zeer lokaal via de kabel. Een grote stap zou gezet kunnen worden wanneer het station in de ether te horen is, alleen er zijn niet zomaar frequenties beschikbaar. Een overname van een bestaande zender is een mogelijk.

Radio Noordzee Nationaal draait 24 uur per dag Hollandse hits, een muziekformat dat deels overeenkomt met dat van 100%NL. Die laatste zender is al een tijd bezig met flink wat vernieuwingen, waarover Radioactive vandaag al eerder berichtte. Een naamswijziging van het compleet verbouwde 100%NL behoort ook tot de mogelijkheden.

100% Noordzee Nationaal

Een anonieme bron weet aan Radioactive te melden dat die nieuwe naam van 100%NL 'Radio Noordzee Nationaal' zal worden. Beide zenders zullen worden samengevoegd en daarmee heeft John de Mol met Talpa Radio toch etherfrequenties beschikbaar om Radio Noordzee Nationaal ook écht nationaal uit te kunnen zenden. Ook zullen er bij 100%NL nog een paar koppen gaan rollen. De nieuwe programma-directeur Ron Sterrenburg is dus nog niet klaar met zijn vernieuwingen bij 100%NL.

Zie ook:
- "Altijd Hollandse hits, 24 uur per dag"
- Ron Sterrenburg nieuwe programmadirecteur 100%NL
- Naamswijziging oplossing voor identiteitscrisis 100%NL?

Lees ook:Radio Noordzee Nationaal op kabel in Den Haag
Lees ook:“Altijd Hollandse hits, 24 uur per dag”
Lees ook:Nieuwe hitlijst bij Radio Noordzee Nationaal
Lees ook:Zing mee met… Radio Noordzee Nationaal
Lees ook:Gordon: wit voetje halen bij de baas?

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “100%NL wordt Radio Noordzee Nationaal

  1. MBC

    Dat zou wel een vette primeur zijn die je hebt, Jorn!!!

    Enerzijds lijkt het me een goed idee om zo een bekende naam binnen te halen, en het concept loopt toch min of meer gelijk. Anderzijds heeft John het al meerdere keren geprobeerd met Noordzee, dus waarom zou het nu wél lukken?

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Lijkt me sterk. Waarom heeft men dan een extern marketingbureau in de arm genomen om een nieuwe naam te bedenken voor 100%NL…?

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Dit zag iedereen al van ver aankomen. Alleen De Grote Erwin, wereldberoemd van Erwin’s Weblog en Erwin’s Podcast, gelooft hier niet in. Let op: hij gaat het hier ook tegenspreken, en vragen om “een bron” ;-)

    Maar het is natuurlijk een ABCtje. En ach Ron Sterrenburg zelf vliegt er ook gewoon uit hoor!

      /   Reply  / 
  4. Peter

    HAHAHA, hij was me al voor… en bevestigt exact wat ik voorspelde… hilarisch toch…

      /   Reply  / 
  5. Erwin

    Och, we gaan weer op de persoon spelen hoor, hoe kinderachtig..bah! Ga terug naar de kleuterschool en als het je niet bevalt flikker dan gewoon op.
    On topic: Radio Noordzee heeft niet echt een bepaald imago voor jonge vrouwen, de doelgroep die deze zender wil aanspreken. Het heeft nog altijd een volks imago, en laat dit nu net niet de bedoeling zijn. Nee Radio Noordzee gaat hem niet worden. Of men moet van gedachten zijn veranderd.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    Hoezo “als je het niet bevalt”? Het bevalt JOU blijkbaar niet haha!
    En op de man spelen??? Ik voorspelde alleen maar exact hoe jij zou gaan reageren, maar jij begint nu meteen te schelden… Deed je dat ook op de kleuterschool vroeger toen je gepest werd? En wat jammer dat je hier de reacties niet kunt censureren zoals op je eigen weblogje he, hihi… heb je je was al bij je moeder gedropt en heeft ze al eten voor de komende week voor je klaar gemaakt?

    Zo, dat moest er ff uit, nu ontopic:
    Je begrijpt het niet, mijn waarde Erwin… Jij denkt vanuit 100%NL, maar je moet denken vanuit Noordzee. John neemt gewoon die zieltogende hut 100%NL over en maakt ervan wat hij wil. Kan hem het schelen dat ze daar ene Ron S aan het roer hebben gezet, een marketingbureau hebben ingeschakeld en zich hebben gericht op vrouwen… Boeiuh!

      /   Reply  / 
  7. Erwin

    Ik snap het wel, jij snapt het niet. Nogmaals… Men heeft niet voor niets een duur marketingbureau in de arm genomen. Als het Noordzee zou worden zou men dat bedrijf niet in de arm hebben genomen.

      /   Reply  / 
  8. Peter

    Wie is ‘men’?
    Dat marketingbureau is door het huidige 100%NL ingeschakeld en niet door De Mol. Dus wat heeft hij daar mee te maken?
    En trouwens, wie zegt dat dat verhaal van het marketingbureau uberhaupt waar is?

    Maar we zullen zien, meneer de radiokenner. Graag wel op je knieën excuses aanbieden als dit hele verhaal wel klopt!

      /   Reply  / 
  9. Erwin

    Niet voor jou…

      /   Reply  / 
  10. Theo

    Wil iemand nog geld erop zetten. Klik op de link.

      /   Reply  / 
  11. Frank

    Hoe dan ook: òf ze denken niet zo heel erg snel daar, òf ze weten nog steeds niet waar het nu heen moet… In mijn ogen is het een gefaseerde neergaande spiraal; al vanaf het begin van het jaar is er duidelijk sprake van onrust. Vanaf maart zijn alle DJ’s stelselmatig van de zender gehaald (lekker goedkoop!) en sinds een paar weken worden de luisteraars getrakteerd op de reïncarnatie van Jan van Veen. Het wijzigen van de naam is het meest domme dat je kunt doen (elke marketing strateeg zal dat bevestigen!), want de naamsbekendheid die je al hàd ben je op dat moment in één klap kwijt. Ik denk dat ze beter op een andere manier luiteraars hadden kunnen werven, namelijk door dat éne CD-tje op repeat eens door een ander exemplaar te vervangen (bij wijze van spreken dan), want elk uur hetzelfde horen komt op een zeker moment bij iedereen de neus uit!

      /   Reply  / 
  12. jan

    En weet je anonieme bron al te vertellen wanneer 100%NL dus ‘Radio Noordzee Nationaal’ wordt.

    Denk het niet, zal ook niet gebeuren, niet elke bron klopt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>