“Altijd Hollandse hits, 24 uur per dag”

Radio Noordzee Nationaal is terug! Sinds woensdagmiddag 12 uur is het oude radiostation met alleen maar Hollandse hits weer te beluisteren. Nog niet in de ether of via de kabel, al is dat laatste wel een doel.

In 1992 werd het oude Radio Noordzee Nationaal opgericht. Het station draaide uitsluitend Hollandse hits en al snel was het landelijk te ontvangen via zowel de kabel als de ether. Een herverdeling van de etherfrequenties eind jaren 90, zorgde ervoor dat Radio Noordzee Nationaal op de nieuwe frequentie minder luisteraars had. De oude trouwe luisteraars konden het station, net als bij tv-zender Tien, waarschijnlijk 'niet meer vinden' op hun transistorradiootje.

Wat naamswijzigingen en formatwijzigingen leidden tot het Noordzee 100.7 FM dat in 2005 na de overname door de Vlaamse Media Maatschappij verder ging als Q-music. Zelfs het Noordzee FM van begin deze eeuw had al weinig meer te maken met het Radio Noordzee Nationaal van 1992.

Nu is het Talpa dat anno 2007 oude tijden doet herleven. Via RadioDigitaal.nl is sinds gisteren het nieuwe Radio Noordzee Nationaal te beluisteren. En net als in het begin van RNN, worden er altijd Hollandse hits gedraaid, 24 uur per dag, non-stop.

Ambitie heeft het radiostation zeker, want het wil al heel snel landelijk via de kabel te ontvangen zijn. En als het mogelijk is wil Radio Noordzee Nationaal ook de ether in.

Ik heb alvast een half uurtje (niet langer!) naar Radio Noordzee Nationaal geluisterd. Artiesten die langskomen in de playlist zijn René Froger, Ruth Jacott, Nick & Simon. Ach ja, je moet er van houden…

Lees ook:Radio Noordzee Nationaal op kabel in Den Haag
Lees ook:100%NL wordt Radio Noordzee Nationaal
Lees ook:Zing mee met… Radio Noordzee Nationaal
Lees ook:Nieuwe hitlijst bij Radio Noordzee Nationaal
Lees ook:Radio 10 Gold vanaf vandaag terug in de ether

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on ““Altijd Hollandse hits, 24 uur per dag”

  1. Kokstra

    Ook de ether in? Verrassend, ik dacht dat altijd werd gedacht dat het niet winstgevend genoeg zou zijn vanwege het publiek ervoor. Maar leuk dat Talpa het toch blijft proberen!

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    De ether in? Ik denk dat ze over een paar jaar de eerste pas zijn, bij de volgende verdeling. Ik zou niet weten op welke frequenties dit dan moet gaan gebeuren. En de kabel? Dat wordt een langlopend verhaal met al die programmaraden…

      /   Reply  / 
  3. Jorn

    Ze kunnen proberen om een etherfrequentie te bemachtigen. Dat hoeft niet te betekenen dat ze door blijven gaan met het format van alleen maar Hollandse hits. Misschien krijgen we dan weer zo’n verschuiving naar top40 hits, zoals ook met het oude Radio Noordzee Nationaal gebeurd is. En daarvoor is wel een breder publiek voor (en dus €€€ op termijn).

      /   Reply  / 
  4. Bob

    Dit kan zeker de ether in… Wat dacht je ervan als men de frequentie van 100%NL gaat kopen?

      /   Reply  / 
  5. Andre

    Wat is dat toch, eigenweisheid of hoe moet ik dat zien. Voor jaren terug was je raar en associaal als je van Nederlandse muziek hield. Doordat de overheid de piraten aan ging pakken is het Nederlandse lied alleen maar populairder geworden. Helaas was er echter weinig animo om te adverteren op een zender die alleen Nederlandse muziek draaide. Daarom hielden de zenders geen stand. Nu een aantal jaren later is bewezen door diverse lokale omroepen in het land (5 fm Renkum/Overbetuwe als een van de eerste) en het Gelders Geluid (op de kabel in Gelderland) dat er wel degelijk behoefte is aan Nederlandse muziek. Na vele mislukte zenders die gestuurd werden door de grote namen erachter zijn er nu mensen die er wel verstand van hebben. Kijk nu weer naar radio NL en nu ook 100% NL met Herbert Visser die ook precies weet wat hij doet, een andere weg inslaat. Wat ik alleen jammer vind is dat degene die met Nederlandse zenders zijn begonnen zonder de steun van reclameadviseurs en het zeker verdienen, deze zenders krijgen het nu heel moeilijk door de vele concurentie die er inmiddels is en aankomt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>