Radioactive headlines week 33: de week van Ruud en Rick

Radioactive headlines week 33 - 2008Wat over het algemeen een rustige week was wat betreft radionieuws, wist Ruud de Wild de gemoederen de afgelopen dagen goed bezig te houden door uitspraken die de dj deed in het magazine Jackie. Week 33 was ook de week van Rick van Velthuysen, want de dj van Radio 538 stapt per 1 september 2008 over naar Radio Veronica.

Het blad Jackie publiceerde donderdag in haar nieuwste uitgave een interview met radio-dj Ruud de Wild. Daarin noemde De Wild onder andere Mickey Hoogendijk een “doorgesnoven cokehoer” en zijn oude werkgever John de Mol “een debiel”. Dat leidde tot een storm aan reacties en zelfs De Mol liet zich verleiden tot het geven van een reactie. De mediatycoon riep Ruud de Wild op om 40.000 euro over te maken naar Talpa vanwege het feit dat De Wild zich zo afzet tegen Big Brother, het realityprogramma waar hij een seizoen de presentator van is geweest.

Nog meer Ruud de Wild deze week, want de Q-music-dj is genomi-neerd voor de titel ‘Greatest Man 2008′, een verkiezing georganiseerd door het magazine JFK. De Wild is samen met nog tien andere bekende Nederlandse mannen genomineerd voor de prijs.

Q-music zelf voert een kleine wijziging door in de huisstijl, in de nieuwste tv-commercial voor het programma van Ruud de Wild is namelijk een gewijzigd logo te zien. Publieke zender Radio 2 verandert niets aan haar logo maar juist aan de slogan ‘Je hoort nog eens wat’. Die slogan wordt na zeven jaar trouwe dienst vervangen door ‘Radio 2 is overal’.

Dan Rick van Velthuysen, vorig jaar raakte hij zijn weekendprogramma op Radio 538 kwijt en nu stopt hij helemaal bij dat station. Vanaf september zal de radiomaker te horen zijn op Radio Veronica en met zijn overstap naar die zender, keert ook het programma ‘WeekendRick’ terug op de radio.

Oud-radio-dj Marc de Hond gaat vanaf november voor de publieke omroep Llink een programma presenteren op televisie. De Hond was eerder te zien in ‘Goedemorgen Nederland’ en maakte radio bij Caz! en Radio 3FM. Nog meer nieuws over Marc de Hond, want op 29 augustus 2008 verschijnt zijn boek ‘Kracht’ waarin hij schrijft over belevenissen van de afgelopen vijf jaar. De Hond raakte door een medische misser vanaf zijn borst verlamd en in het boek schrijft hij over de gevolgen van deze dramatische gebeurtenis.

Tot slot van de headlines van deze week: mijn eigen radioweek. Van 11 tot en met 15 augustus vond in Groningen de introductieweek voor aankomend eerstejaarsstudenten plaats en voor die bijna 4.000 nieuwelingen en andere geïnteresseerden, maakten we bij de lokale omroep OOG Radio een week lang KEI Radio.

Headlines archief:
- Week 32 (roze week)
- Week 31 (kicken keihard terug)

Lees ook:Wouter van der Goes vervangt Ruud de Wild
Lees ook:Ruud de Wild echt weg bij Radio 538
Lees ook:Ruud de Wild positief over The Next Pop Talent
Lees ook:Nieuw logo voor radiozender Q-music
Lees ook:Ruud de Wild tóch naar Q-music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>