Ruud de Wild doet rake uitspraken in glossy magazine

Ruud de WildHoe genereer je een hoop publiciteit rondom je magazine? Interview iemand die geen blad voor de mond neemt, lok rake uitspraken uit en ga vervolgens de gekwet-ste persoon in het interview om een reactie vragen. Dat is een beetje de manier waarop 'Jackie' haar nieuwste nummer onder aandacht brengt. Voor het onderdeel 'Jackie Date' sprak het nieuwe fashion magazine met Q-music dj Ruud de Wild.

En zijn uitspraken zijn raak.

Gisteren tipte een vaste lezer van het Radioactive Blog al over de uitlatingen die De Wild deed over Q-music. In het interview met Jackie noemt de radio-dj zijn nieuwe werkgever een "truttenzender". "Q-Music is natuurlijk een truttenzender. Het is heel commercieel en zo", zegt De Wild in het blad. Om tegenwicht te bieden aan die truttigheid doet Ruud zijn best om tijdens zijn ochtendshow scherp uit de hoek te komen: "Om het op te spicen, moet je een beetje nasty doen."

Doorgesnoven cokehoer

De aandacht rondom de glossy gaat verder, want in het interview doet Ruud nog een gewaagde uitspraak over Mickey Hoogendijk. Een journalist van het blad Jackie confronteerde De Wild met een vermeende buitenechtelijke affaire en toen Ruud begon gelijk over Hoogendijk: "Het verbaast me dat jullie die doorgesnoven cokehoer niet noemen. Hoe heet ze ook alweer? Micky. Micky Hoogendijk."

Luisteraars van de ochtendshow van Ruud de Wild weten dat de dj nog wel eens hard uit hoek kan komen, maar vaak is dat gespeeld. Ook nu zijn de woorden wat overtrokken, maar om de aandacht toch nog even op de glossy te houden is Mickey Hoogendijk om een reactie op de uitlatingen gevraagd. De woorden zijn bij haar hard aangekomen: "Hij heeft me twee weken geleden vanaf Ibiza al ge-sms't dat hij iets heel stoms heeft gedaan. Hij heeft er ontzettend veel spijt van en heeft zijn excuses aangeboden."

Volgens Ruud de Wild zijn de woorden op papier harder overkomen dan dat hij ze heeft bedoeld. "Je moet het met een glimlach zien". Zo zal men bij het blad Jackie het ook bekijken, het heeft immers heel wat free publicity opgeleverd. En zijn ze bij Q-music ook blij? Die uitspraak over "truttenzender" hadden ze waarschijnlijk liever niet gehoord, maar het interview heeft ook Ruud's programma en Q-music weer onder de aandacht gebracht. Negatieve aandacht is ook aandacht.

Update: Nog meer Ruud de Wild…

Zie ook:
- Ruud de Wild terug van vakantie en geeft auto's weg

Lees ook:Ruud aan zet: “Ik ben geslachtofferd”
Lees ook:Nog meer Ruud de Wild…
Lees ook:Radioactive headlines week 33: de week van Ruud en Rick
Lees ook:Nominatie Ruud de Wild voor titel Greatest Man 2008
Lees ook:Overzicht augustus 2008: Meest gelezen berichten

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Ruud de Wild doet rake uitspraken in glossy magazine

  1. riki

    Kleine correctie: Jackie is geen nieuw magazine, het blad bestaat nu al weer meer dan twee jaar… (vandaag verschijnt nr. 27)

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Tnx riki, belangrijke correctie :)

      /   Reply  / 
  3. MBC

    Hey Jorn, bedankt voor mijn “eervolle vermelding” als “vaste lezer”.

    En ach, Ruud houdt er inderdaad van om eens een pittig interviewtje te geven. En ik denk best dat de DJ’s van Q-Music er best kunnen mee lachen dat ze allemaal “trutten” zijn. Remember de foto’s van de Q-DJ’s tijdens De Foute Party, toen kregen we pas trutten te zien! :-)

      /   Reply  / 
  4. Z. Eure Maar

    ”Interview iemand die geen blad voor de mond neemt, lok rake uitspraken uit en ga vervolgens de gekwetste persoon in het interview om een reactie vragen. Dat is een beetje de manier waarop ‘Jackie’ haar nieuwste nummer onder aandacht brengt.”
    Zou jij dat zelf niet of anders doen dan, Jorn?

      /   Reply  / 
  5. Jorn

    @MBC: Ere wie ere toekomst hè!

    @Zeur: Natuurlijk zo zou ik het ook doen! Alleen het vragen om een reactie aan Mickey Hoogendijk vind ik overdreven.

    Toen ik het nieuws las en er een bericht over schreef, was ik in de veronderstelling dat het blad Jackie nieuw was (in de haast verkeerd gelezen). Vandaar de opbouw van het verhaal. Door de oplettendheid van Riki kwam ik achter mijn foutje en heb ik de tekst zo goed mogelijk aangepast :)

      /   Reply  / 
  6. MBC

    @Jorn en Zeur:

    Ik vond de reactie van Mickey net netjes. Mickey reageert er ook best verstandig op.

    Door haar reactie:

    “Hij heeft me al ge-sms’t dat hij iets heel stoms heeft gedaan en heeft zijn excuses aangeboden.”

    nuanceert ze het commentaar van Ruud. Ze had ook erg heftig kunnen reageren en dan kregen we weer een hele Mickeygate of zoiets… maar op deze manier blust ze het brandje meteen.

    Leuke promo voor Jackie en Q-Music en voor de rest een storm in een glas water.

      /   Reply  / 
  7. MBC

    Ook best slim van Ruud om Mickey meteen zelf in te lichten over zijn uitschuiver tijdens dat interview. Kunnen veel BN’ers iets van leren!

      /   Reply  / 
  8. Sander

    Tsja… Het kan verkeren: Ruud de Wild genomineerd voor titel ‘Greatest Man’

      /   Reply  / 
  9. Lin

    Als je eerst iemand voor coke-hoer uitmaakt en dan vervolgens je excuses aanbiedt, dan ben je echt een slappe lul.
    En als Q-music een truttenzender is, is hij zelf een trut… Schoppen is zo makkelijk, maar ondertussen wel het geld binnenharken.. er is een woord voor zulke mensen en dat is hypocriet! Ik vond Ruud de Wild sowieso al een behoorlijk overschat figuur en dat heeft ie door dit interview weer eens bevestigd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>