Radioactive headlines week 26: Kicken slaapt uit

Radioactive headlines week 26 - 2008Werden vorige week nog de contracten van een aantal radio-dj’s verlengd, deze week kwam er opmerkelijk nieuws over de bezetting van de Veronica-ochtend. Patrick Kicken heeft zaterdag 28 juni namelijk zijn laatste ‘Kicken Wordt Wakker’ gepresenteerd bij Radio Veronica. Vanaf maandag zal Colin Banks de ochtend op zich nemen en de show zal gekenmerkt worden door ‘meer muziek’.

Maandag gaat die nieuwe ochtendshow van start en het programma krijgt de naam ‘Ook Goeiemorgen’. Colin Banks praat de plaatjes aan elkaar en hij wordt bijgestaan door Kicken’s side-kick Jan Paparazzi. Patrick Kicken hoeft dus niet meer ‘s morgens vroeg wakker te worden, hij kan de komende tijd lekker uitslapen.

Op zijn weblog gaf Kicken aan wat de reden is van het stoppen van zijn ochtendshow. Hij trok het niet meer om 24 uur per week radiomaken en de creatieve kraan zat al een tijdje dicht bij hem. Daarnaast wilde de Veronica-leiding iets tegenover de nieuwe praatprogramma’s op Arrow (Adam Curry) en Q-music (Ruud de Wild) zetten met meer muziek en minder gebaseerd op een gezellige sfeer. Daarin past de setting van Patrick Kicken samen met Jan Paparazzi wat minder, aldus Kicken. De volledige en oprechte reactie van Kicken is hier te lezen.

Wijzigingen aan formats zijn niet alleen voorbehouden aan de Nederlandse radiostations; het gebeurt overal. In België heeft Radio Donna al tijden te maken met een dalend marktaandeel en dus ging eerder dit jaar het roer om bij het Vlaamse station. Om zich wat extra in de kijker te spelen, organiseerde Donna afgelopen vrijdag ‘iPhone Friday’. Het station wilde vijftien iPhones weggeven, maar de fabrikant Apple was niet blij met de actie doordat het gadget-toestel officieel nog niet in België op de markt is gebracht. Ongepland (of was het opzet?) kreeg Radio Donna veel aandacht voor de actie, die recht tegenover de ‘Foute Dag’ stond die gehouden werd op Q-music België.

Het Europees Kampioenschap voetbal 2008 is na de finale zondagavond voorbij, maar volgende week presenteert het volgende grote sportevenement zich al weer: de Tour de France. Net als in voorgaande jaren doopt Radio 1 de neiuws- en sportzender om in ‘Radio Tour de France‘. Nog vóór de start van de Tour is in het Instituut voor Beeld en Geluid ‘De Grote Doordraai‘ bij te wonen. Als onderdeel van de Beeld en Geluid experience worden in een audiolezing overbekende tunes en jingles ten gehore gebracht. De nadruk tijdens de audiolezing zal liggen op de jingles van NOS Radio Tour de France.

Nog even over Radio 1, want na de Tour de France en de Olympische Spelen gaat ook bij deze zender het roer om. Er komt een gewijzigde programmering en de inhoudt van de programma’s zal veranderen. Deze week werd geschetst hoe het nieuwe Radio 1 er uit zal komen te zien.

Tot slot voor deze headlines: de meest gedraaide artiesten. De organisatie die de vergoedingen voor commercieel gebruik van muziek incasseert, de Sena, heeft een lijstje bekend gemaakt met de meest gedraaide Nederlandse en internationale artiesten. Net als in 2005 en 2006 was de Zeeuwse groep Blof in 2007 opnieuw het meest te horen op de Nederlandse radio. Op het internationale lijstje staat Nelly Furtado bovenaan. Voor meer zie dit bericht.

Headlines archief:
- Week 25 (ek, contracten, zomer)
- Week 24 (ek voetbal)

Lees ook:Radio 1 trekt 2,1 miljoen luisteraars tijdens Tour de France
Lees ook:Tour de France 2010 live op Radio 1
Lees ook:Stemmen voor de Radio 1 Tour Top 100
Lees ook:‘Keihard Kicken’ nieuwe weekendshow Patrick Kicken
Lees ook:Patrick Kicken in augustus terug op Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>