Reactie Patrick Kicken op stoppen ochtendshow

Patrick KickenDonderdagochtend heeft Radio Veronica bekend gemaakt dat er maandag een nieuwe ochtendshow op het station te horen zal zijn. In het persbericht van Veronica over deze opvallende wijziging in de programmering werd met geen woord gerept over de toekomst van de huidige ochtend-dj Patrick Kicken. Nog voordat er officiële uitlatingen van Veronica komen, schreef Kicken deze reactie op zijn weblog:

"Ik had je op mijn verjaardag liever beter nieuws gebracht, maar voordat je het ergens anders leest of hoort: nog 2 keer vroeg opstaan en dan stop ik met de ochtendshow bij Radio Veronica. Geloof niks van het verhaal dat het door matige luistercijfers zou komen, want dat is gewoon niet waar. Jan en ik zaten met Kicken Wordt Wakker! altijd net boven of op stationsgemiddelde en de laatste meting waren we zelfs het enige dagprogramma dat steeg.

Wat wel waar is, is dat ik het gewoon niet meer trok, 24 uur per week radiomaken. De creatieve kraan zat al een tijdje dicht en de behoefte om echt op te vallen had ik ook niet meer. Ook kwamen er weer 2 praatprogramma's bij in de ochtend met 2 bekende personalities (Ruud de Wild en Adam Curry), extra concurrentie dus bovenop 2 andere hele bekende Nederlanders, Edwin Evers en Giel Beelen. De leiding van Veronica wilde hier iets tegenoverstellen met meer muziek en minder gebaseerd op een gezellige sfeer. In zo'n setting past duopresentatie tussen Jan en mij niet meer, dus was de keuze snel gemaakt om er een neutralere DJ neer te zetten die minder zijn eigen ik op de radio laat doorschemeren. Hoe zout het ook klinkt, in echt goed overleg kwamen we er achter dat dit niks meer voor mij is. Ik wil best lekker strak jocken, maar daarvoor ga ik niet iedere nacht mijn nest uitkomen. Bovendien zou het raar zijn als Jan en ik nu ineens een stuk afstandelijker tegen elkaar gingen doen toch?

Wat ik verder ga doen op de radio en waar dat weet ik nog niet. Eerst maar eens lang vakantie vieren!"

Bovenstaande reactie staat te lezen op de weblog van Patrick Kicken.

Vlak na het verschijnen van Kicken's reactie, kwam er nog een officiële via Radio Veronica. Die reactie komt op hetzelfde neer en luidt als volgt: "Na drie jaar, 750 live radio-uitzendingen en minstens zoveel indrukken is het tijd om de boel even te laten bezinken. Eerst een lange vakantie om lekker veel bij te slapen, want drie jaar een ochtendshow maken is topsport! Daarna ga ik weer aan de slag bij het station van de beste 80's & 90's hits, maar daarover later meer!"

Update: Patrick Kicken doordeweeks met 'Keihard Kicken'

Zie ook:
- 'Ook Goeiemorgen' wordt nieuwe ochtendshow bij Veronica

Lees ook:Patrick Kicken in augustus terug op Radio Veronica
Lees ook:‘Keihard Kicken’ nieuwe weekendshow Patrick Kicken
Lees ook:Patrick Kicken niet in het weekend, maar doordeweeks
Lees ook:Patrick Kicken blijft ochtendshow Radio Veronica doen
Lees ook:Patrick Kicken begint vandaag aan nieuw avontuur

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Reactie Patrick Kicken op stoppen ochtendshow

  1. Erik H.

    Grappig, Kicken heeft een paar minuten na publicatie al wat dingen aangepast op zijn weblog. Probeer deze zin nog maar te vinden:

    “Ik wil best lekker strak jocken, maar daarvoor ga ik niet iedere nacht mijn nest uitkomen.”

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Tja, het was zijn keuze blijkbaar niét. Colin Banks, aardige jock maar niet meer dan dat en zeker geen ochtendjock maar misschien wel geschikt om een strakke ochtendshow neer te zetten met veel muziek, wat Veronica wil…

      /   Reply  / 
  3. Essie

    Ik vond Kicken al een tijdje wat minder dan voorheen dus ik ben er niet rouwig om…

      /   Reply  / 
  4. Bas

    Wat gaat Jan nu eigenlijk doen..??

      /   Reply  / 
  5. Theo

    Duidelijk is in ieder geval dat Kicken exit is bij Veronica, en niet meer terug komt.

    Als Radio Veronica niets over Kicken in een persbericht vertelt, terwijl dit al weken geleden bekend was dat hij zou stoppen, dan is er ernstig iets mis binnen Veronica.

    Hiermee komt ook een einde aan de voicetracks bij Veronica. Of Colin Banks een goede vervanger is, geen idee. Ik ga wel een keer luisteren.

    Nu is het afwachten of een ander radiostation nog intresse heeft in kicken, ik blijf hem wel beluisteren, leuke dj

      /   Reply  / 
  6. Jorn

    @Bas: Jan blijft in de ochtend op Veronica te horen. Hij zal Colin Banks bij staan, met name met zijn telefoontjes naar BN’ers.

      /   Reply  / 
  7. Joost

    Ik vond Kicken nooit zo ‘Veronica’, ik heb hem altijd met de TROS geassocieerd.
    In de ochtend is het ook niet mijn favo jock geweest maar in de avond of nacht deed ie wel creatieve dingen.
    En Jan… hij is wellicht een goede producer maar komt volgens mij als sidekick niet bij iedere DJ tot zijn recht. De laatste jaren van Jensen waren niet mijn smaak maar het werkte wel tussen die twee. Ben benieuwd of Collin Banks en het meer-muziek-format de juiste magie oplevert.

      /   Reply  / 
  8. Bas

    ok.. dus we kunnen van Jan blijven genieten. (thanks jorn)

      /   Reply  / 
  9. René

    Jan vindt ik vreselijk, sinds hij bij kicken zat luisterde ik bijna niet meer. Alleen was Kicken veel amusanter.

      /   Reply  / 
  10. gerrit

    in t begin vond in die patrick wel grappig en was ie collega’s met jan.
    later ging ie meer bazig worden en vond ie dat t hele progamma om hem draaide en kwam jan een beetje op een zijspoor die ie niet verdiende..

    tog als ik om 05.30 naar me werk ging bleef ik naar ze luisteren, vond ze een perfect team samen..
    Jan met zijn rappe uitspraken en kicke met zijn vrouwvriendelijke woordjes, ik gaat ze missen….

    en nu, is jan alleen met ‘collin’ en is t saai, ik luister dus daar niet meer naar.. jammer hoor, nu word t dus de wild omdat die ook wat durf te zeggen op de radio..

    Jan en Patrick, t ga jullie goed..

      /   Reply  / 
  11. william

    Nou ik ben dus vrachtwagen chauffeur en luisterde elke ochtend eerst idd alleen kicke en laters dan jan erbij eerst beetje wennen maar jan voegde wel iets toe. Kicke was wel wat minder de laatste tijd maar ja wat wil je als je baan op de toch staat? Het is jammer dat ze zijn gestopt want ik denk dat het er nu om was gegaan wie de langste adem had gehad. Ik las net dat iemand ruud de wild goed vond maar ga maar is goed luisteren naar wat hij zegt en op wat voor manier meestal kwetsend en veelste te grof. Ook triest vind ik trouwens dat die collin op de cabaret van kicke mee wil lopen. Het had hem gesiert een eigen programma neer te zetten maar nu is het slechts een simpele versie van kicke’s ochtendshow waarin jan totaal niet tot zijn recht komt heel jammer maar ik denk dat veronica nu toch echt een fout heeft gemaakt. Ik luister nu alleen nog maar daar waar muziek ik als ze slap gaan ouwehoeren dan zap ik weer naar een ander station waar ze muziek draaien. Jammer maar helaas ik hoop wel dat patrick ooit nog is op de radio komt maar of dat het nog wat wordt dan is afwachten hij moet iedergeval wel ze eigen gang kunnen gaan er moet hem geen programma in ze maag gestopt worden want dan is hij niet op ze plaats. (beetje het iedee van jack spijkerman we weten hoe dat is afgelopen) Maar goed dit is allemaal wel heel erg zonde van een goeie radiomaker dat dit zo moet eindigen.

      /   Reply  / 
  12. joop

    Had dan Bart van Leeuwen weg gestuurd.
    Die heeft alleen maar lol in zichzelf, en voegt niets toe aan de radio.
    Niks persoonlijk op hem tegen, maar humor is volgens mij belangrijker op een zender dan een dj die alleen maar lacht om zichzelf.

      /   Reply  / 
  13. joop

    O ja, ben ik bijna vergeten.

    Luisterde alleen maar naar kicken, en van someren.

    Ruud de wild? Probeer eens een geintje tegen hem uit te halen, begint van kwaadheid bijna te janken. (kan ie niet tegen)

    Giel? Zielig figuur. (maar dat is persoonlijk)

    Jammer veronica, stap nu over naar een andere zender. (behalve om 16:00 uur)

    Succes programmamakers.

      /   Reply  / 
  14. Geoff van Beek

    Ik vind het nu vreselijk om ‘s morgens in de file te rijden zonder Patrick Kicken te horen kletsen met Jan Paparrazi.
    De andere zenders zijn saai en zijn opvolger is matig.
    Nu rij ik met BNR of muziek van mijn eigen CD’s
    Wat bezielt Veronica om een van haar beste DJ’s weg te doen?

      /   Reply  / 
  15. jos

    Ik luisterde eerst ook altijd naar kicken toen hij verdween was het ff wennen, maar nu colin het alleen doet heb ik veronica niet meer aan.
    ik luister nu weer naar mijn eigen cd,s.
    als ik s,avonds rij dan luister ik wel naar luc van rooy.
    maar ik denk dat veronica zichzelf de lucht uit presenteerd op deze manier.
    bart van leeuwen is ook de houdbaarheids datum van verstreken, soms heb ik het idee dat hij lichtelijk dement aan het worden is.
    Vroeger hoorde ik hem graag.
    zijn jingle ladidadida bart van leeuwen die sfeer is allang voorbij helaas.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>