Oude en veilige artiesten meest gedraaid

Blof is de meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio in 2007De Sena, organisatie die de vergoedingen incasseert voor het commerciële gebruik van muziek, heeft een lijstje gepubliceerd met een overzicht van de meest gedraaide artiesten. De Zeeuwse popgroep Blof was in het jaar 2007 de meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio. Dat was ook al het geval in 2005 en 2006. De rest van de top vijf wordt gevuld met veilige namen, zoals Marco Borsato en Ilse DeLange.

Ilse DeLange staat tweede in de ranglijst, gevolgd door Van Velzen (3), Marco Borsato (4) en Golden Earring (5). Enige opvallende nieuwe naam is Van Velzen, maar ook zijn muziek is erg veilig (of populair) en dus ook veelvuldig op een groot aantal radiostations te horen.

Het internationale lijstje laat eveneens grote bekende namen zien. In 2007 was de muziek van Nelly Furtado het meest gedraaid op de Nederlandse radio. De voormalig nummer één Robbie Williams kwam in het recente overzicht op de tweede plek, gevolgd door Madonna (3), U2 (4) en Red Hot Chili Peppers (5).

Sena heeft de ranglijsten gebaseerd op de draaigegevens van de Nederlandse radiostations. Nou ben ik gek op lijstjes, dus dit is wel leuk om te weten, maar naar mijn mening niet echt verrassend.

Lees ook:Hazes en Jackson meest gedraaide artiesten op de radio
Lees ook:Bløf grote winnaar van 3FM Awards 2007
Lees ook:Guus Meeuwis op 1 in Sky Radio Nederpop Top 101
Lees ook:Marco Borsato Dag op 100% NL
Lees ook:Ook 100% NL Awards voor Ilse deLange, Nick & Simon en Wesley Klein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>