Radioactive headlines week 13: wisseling van station voices

Radioactive headlines week 13 - 2008Sinds donderdagavond staan alle media in het teken van de film ‘Fitna’ van Geert Wilders. Nog voordat de film op internet verscheen, had Radio Nederland Wereld-omroep al een soort van ‘uitlegvideo‘ over de persoon Geert Wilders gemaakt. Fitna was niet het belangrijkste nieuws in de radio-wereld afgelopen week, opvallend nieuws was bijvoorbeeld wel de nieuwe station voices van Sky Radio en Veronica.

Kas van Iersel is momenteel nog dé stem van Radio Veronica, maar donderdag werd bekend dat hij daar mee stopt. Per eind april wordt Van Iersel de ‘station voice’ van Sky Radio. Dat betekent dat de plek van station voice bij Radio Veronica vacant stond, maar dat was slechts voor één dag. Vrijdag jongstleden maakte de Sky Radio Group namelijk bekend dat niemand minder dan Erik de Zwart per 28 april de nieuwe stem van Radio Veronica is.

Eerder deze week startte Radio Veronica met het uitzenden van de ‘80′s Top 880‘. In de voorgaande twee edities stonden nummers van U2 op de eerste plek in de lijst, maar dit jaar is dat de Golden Earring. Omdat de luisteraars van Veronica het nummer ‘When The Lady Smiles’ verkozen tot het beste nummer van de jaren tachtig, kregen de oude rockers van de Golden Earring de ‘Veronica’s 80′s Top 880 Award‘.

De week begon bij Q-music in België wat minder aangenaam. In het pand van de Vlaamse Media Maatschappij waar Q onderdeel van uit maakt, vond in de nacht van zondag op maandag een brute gijzeling plaats. Wat de inbrekers precies op de burelen van Q-music zochten is onduidelijk. In Vlaanderen wordt inmiddels wel gegrapt dat concurrent Radio Donna achter de inbraak zat; men zou willen weten wat nu de gouden formule van Q-music is ;)

En elke week maken verschillende radiostations hun ‘weekplaat’ bekend, de plaat die extra vaak gedraaid wordt. Het komt niet vaak voor dat twee stations dezelfde plaat uitkiezen, maar deze week vonden zowel Radio 538 als Radio 3FM de nieuwe single van Kane de beste plaat. En dus werd ‘Shot Of A Gun’ zowel de ‘Alarmschijf’ respectievelijk de ‘Megahit’ van week 13.

Edwin Evers was de afgelopen week niet op Radio 538 te horen, maar wél op Dolfijn FM (een zender op Curaçao). Evers is even twee weken op de Antillen en speelde vrijdagavond 28 maart met zijn eigen band ‘Evers Slaat Door’ op Mambo Beach. Omdat hij toch op het strand was, schoof Evers aan bij Erwin van der Bliek om samen het programma ‘Broodje Bliek’ te presenteren. Beide radio-dj’s kennen elkaar nog van hun tijd bij Radio 3FM.

Headlines archief:
- Week 12 (drie maal Rob en meer)
- Week 11 (de eerste week van Ruud)

Lees ook:80′s Top 880 deze week op Radio Veronica
Lees ook:Edwin Evers: “In mijn vak worden veel mensen overschat”
Lees ook:Golden Earring wint award voor ‘When The Lady Smiles’
Lees ook:Erik de Zwart wordt nieuwe stem Veronica!
Lees ook:Radioactive headlines week 34: veel veranderingen Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>