Radioactive headlines week 1: Finale Top 2000, terugblikken

Radioactive headlines week 1 - 2007De eerste week van het jaar besloeg ook nog de laatste dagen van december 2007. Belangrijkste radio-evenement was uiteraard de Top 2000 van Radio 2. Op Oudjaarsdag kwam de lijst aan de bij de hoogst genoteerde platen. Naast de Top 2000 blikte Radioactive met een aantal radio-dj’s terug op 2007 en deden we een voorzichtige voorspelling voor 2008.

De Top 2000 was ‘hot’, dat bleek wel uit het rijtje best gelezen berichten op Radioactive: de eerste vijf gingen allemaal over de lijst der lijsten. Ook op televisie was de Top 2000 populair en op Oudjaarsdag was bijna de hele avond op Nederland 3 ingeruimd voor programma’s over de Top 2000.

Andere radiozenders sloten het jaar ook af met eindejaarslijstjes. Q-music draaide de ‘Foute 111‘ met daarin de foutste platen die op werkdagen tijdens het Foute Uur ook langskomen. Radio 538 zette alle hits van het afgelopen jaar op een rij wat resulteerde in de Top 100 2007.

Zoals gezegd blikte ook Radioactive terug op het afgelopen jaar. Lees nog eens de interviews met de radio-dj’s:
- Eline La Croix (100%NL)
- Timo Kamst (Slam!FM)
- Jeroen Kijk in de Vegte (KXRadio, binnenkort Q-music)

Het nieuwe jaar begon goed voor Guido Weijers, want zijn conference op SBS6 scoorde minder dan één miljoen kijkers, en dat betekende dat hij de weddenschap met Patrick Kicken ‘gewonnen’ heeft, hij hoeft niet kaal.

1 Januari was het ook precies tien jaar geleden dat radiolegende Alfred Lagarde overleed. Kink FM, KXRadio en Arrow Classic Rock besteedde ‘s avonds en ‘s nachts uitgebreid aandacht aan Lagarde.

De eerste dagen van het nieuwe jaar was het nog betrekkelijk stil rondom de diverse radiostations, maar langzaam maar zeker komen de (ludieke) acties weer op gang. Radio 538 begon vrijdag weer met het betalen van rekeningen van luisteraars. Q-music kondigde vrijdag aan dat het binnenkort met een groot spaarvarken door Nederland rijdt met daarin een onbekend geldbedrag. Degene die het raadt, mag de inhoud van het varken hebben.

Meer headlines:
- Week 52
- Week 51

Lees ook:Radiostations staan stil bij tiende sterfdag Alfred Lagarde
Lees ook:Countdown Café maakt comeback op KXradio
Lees ook:Nieuwe website voor KXradio
Lees ook:Lijstenparade KXradio: de luisteraar mag het zeggen
Lees ook:Caro Emerald te gast bij KXradio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>