Radiostations staan stil bij tiende sterfdag Alfred Lagarde

Telegraaf)Op 1 januari 1998 overleed radio-dj Alfred Lagarde. Vandaag is zijn tiende sterfdag en daar staat een aantal verschillende radiostations uitgebreid bij stil. Ik heb Lagarde zelf nooit (bewust) meegemaakt, maar de airchecks en ander audiomateriaal maken wel duidelijk wat voor legende deze man was. De radiozenders KX Radio, Kink FM en Arrow Classic Rock besteden vanavond en vannacht aandacht aan Alfred Lagarde en laten fragmenten en oude programma's van de radio-dj horen.

Alfred Lagarde stierf op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij werkte bij Radio Noordzee, Veronica en Kink FM en was van 1989 tot aan zijn dood de stem van Veronica op radio en televisie.

KX Radio zendt 1 januari vanaf 18:00 tot diep in de nacht oude programma's van Alfred Lagarde uit. Kink FM staat traditiegetrouw elk jaar met Oud & Nieuw al stil bij de sterfdag van Lagarde. Vanavond presenteert de zender vanaf 19:00 uur de 'Alfred Lagarde Memorial Night' met daarin legendarische radiofragmenten uit onder andere 'Countdown Cafe'. Na 22:00 uur draait Kink de bekendste nummers uit Alfred's hardrockprogramma 'Betonmuur'.

Arrow Classic Rock staat vannacht ook stil bij de tiende sterfdag van Lagarde. Samen met zijn zoon Kim Lagarde zendt Arrow vanaf 0:00 uur een  radioprogramma uit met unieke opnames uit het privéarchief van familie Lagarde. 

Big  Bad Al

Alfred Lagarde had de bijnaam 'Big Al' en Maarten Daam van City FM heeft een website gemaakt ter ere van 'Big Bad Al'. Op BigBadAl.nl is van alles te vinden over Alfred Lagarde en zijn ook vele audiofragmenten van 'de stem' te beluisteren. Zeker de moeite waard!

Lees ook:Kees Baars start nieuw classic rockstation
Lees ook:Rob Stenders twee dagen terug op de radio bij Arrow
Lees ook:Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast
Lees ook:Geen Arrow Rock Festival dit jaar
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Radiostations staan stil bij tiende sterfdag Alfred Lagarde

  1. riki

    heb hem ook nooit bewust meegemaakt als radio-dj, maar als je fragmenten van promo’s van Veronica terug hoor, dan is het wel meteen dé herkenbare stem van Veronica. Niemand kon zo goed Veronica uitspreken als hij…

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    @riki: Dat had ik ook, heel bekende stem! Radio Veronica heeft zijn stem na zijn dood nog een tijdje gebruikt als station-voice.

    Over jingles gesproken: luister deze eens, hier spreekt Lagarde live een jingle in :)

    http://www.bigbadal.nl/audio/aircheck01111991.ram

      /   Reply  / 
  3. riki

    geweldig fragment! Gewoon live een jingle inspreken, die meteen al bijna af klinkt.
    Zo’n stem is echt uniek.
    Ook best wel raar is het om de fragmenten van de opening van Veronica FM te horen, wat dus op zijn sterfdag plaatsvond…

      /   Reply  / 
  4. roel

    alfred lagarde is die dag van te voren nog in het witte paard geweest in den haag. Daar was hij op de fanclubdag van van halen, en door alfred lagarde z’n programma is de rockband van halen groot geworden en had veel succes omdat alfred lagarde de nummers van van halen zeer frequent draaide met nummers als panama en running with the devil, en ik heb alfred lagarde nog horen spreken op die fanclubdag van van halen. En er was van alles te koop op dat gebied, en er speelde een coverband hun nummers, en er waren dia’s te zien met hoe het allemaal begon. Eddy en alex van halen hebben heel vroeger in nijmegen gewoond. En ja dat geeft toch weer een band. Nou, ze zijn zeer vaak te horen geweest op radiostations en door het vaak draaien van hun nummers in adjes betonuur werd de popgroep hier beroemd. Of dat zal zeker wel z’n steentje hebben bijgedragen tot hun succes hier in nederland. Het was een geboren d.j. En had charisma en bracht meerdere bands aan de top door hun nummers vaak te draaien op de bekende radiostations. Ik wist niet wat ik hoorde toen ik via de radio te horen kreeg dat alfred lagarde plotseling een fatale hersenbloeding had gekregen in een hotel waar hij verbleef in de v.s. En dit terwijl wij alfred lagarde nog recent hebben horen spreken in het witte paard. Het is bijna niet te geloven wat kan dat snel gaan, en zo jong nog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>