Guido Weijers scoort niet, maar wint wel weddenschap

Guido Weijers mag zijn haar behoudenEén miljoen kijkers of meer moest Guido Weijers hebben met zijn conference en dan zou Patrick Kicken van Radio Veronica het hoofd van Weijers kaal scheren. De officiële kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO) laten zien dat 973.000 mensen maandag naar de oudejaarsconference van Weijers hebben gezien. Daarmee scoorde de cabaretier flink minder dan Jan Jaap van der Wal (2 mln), maar hij behoudt wél zijn haar. 

Guido Weijers ging de weddenschap anderhalve week geleden aan met Veronica-dj Patrick Kicken. De ervaring leert dat SBS6, waar de show van Weijers uitgezonden werd, nooit echt supergoed scoort op Oudjaarsavond. De verwachting was dan ook dat Guido Weijers zijn haar mocht behouden en dat werd ook werkelijkheid doordat er net te weinig mensen keken om Patrick Kicken voor kapper te laten spelen.

Zie ook:
- Guido Weijers kaal het nieuwe jaar in?

Lees ook:Guido Weijers gaat tóch kaal
Lees ook:Guido Weijers kaal het nieuwe jaar in?
Lees ook:Kicken gaat kaal bij 20.000 volgers
Lees ook:Radioactive headlines week 2: Uitloop, nadoen en origineel
Lees ook:Overzicht januari 2008: Meest gelezen berichten

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Guido Weijers scoort niet, maar wint wel weddenschap

  1. Peter

    Net een stuk van de herhaling gezien van Guido. Nou, terecht dat Jan Jaap gewonnen heeft hoor, want dat was echt 10x beter. Jan Jaap heeft meer diepganag, Guido is wel hele simpele humor, pfff… maar ja, daarom is hij waarschijnlijk ook op SBS6 te zien… ;-)

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Guido heeft wat makkelijke grappen. Als ik er voor zou gaan zitten, dan zou ik ze ook kunnen bedenken. Ik vond Jan Jaap wel wat te serieus/diepgaand, op zo’n feestelijke dag mag je best wel even een uur lang lachen.

      /   Reply  / 
  3. frans

    Ik heb Jan-Jaap incl. de nachtherhaling 2 x bekeken en wilde er achter komen waarom zijn goede teksten soms zo ‘lullig” (met excuses) overkwamen en soms wat irritant. Na de 2e keer zien wist ik ‘t…; Jan-Jaap, blijf jezelf en probeer in ieder geval van ‘t overbekende en schijnbaar modeuze ‘oplopende toontje’ in je zinnen (dat zalvende) af te komen. Jij, je creativiteit en teksten hebben dat beslist niet nodig.

      /   Reply  / 
  4. Bully

    Guido – Jan Jaap 1-0

    Vond Jan Jaap zeer zwak, veel te links, te politiek gericht en niet grappig.
    Als cabaretier heb je een eigen stijl nodig en die heeft jan jaap niet. Om een eigen stijl te creëren moet je vooral niet te veel naar je collega´s kijken en dat heeft Jan Jaap dus duidelijk wel gedaan. Qua inhoud heeft hij zich duidelijk laten inspireren door Freek de Jonge en ook zijn houding en de gebaartjes heeft ie van zijn idool afgekeken. De bijna depressieve toon waarop hij zijn politieke gezwets verkondigd leek wel een slechte imitatie van Theo Maassen. Bij deze beide heren kan Jan Jaap echter nog niet in de schaduw staan.
    Hij lijkt een boodschap te willen verkondigen, maar die komt niet echt over. Hij uit kritiek over het feit dat iedereen overal tegenwoordig een mening over moet hebben, terwijl hij zelf zijn mening bij de mensen door de strot lijkt te willen drukken. En hij weet geen moment te overtuigen, waarom zijn mening er wel toe zou doen. Als Youp van ´t Hek een rage of gewoonte belachelijk maakt, schaam je je toch een beetje als je bijvoorbeeld weer met je glaasje Buckler aan de bar staat, of je je nordic-walkingstokken weer uit de kast pakt. Als een jochie als Jan Jaap van der Wal ergens kritiek op heeft krijg ik eerder de neiging om het jùist te gaan doen.
    Al met al een verspeeld uur.
    ´k Heb zonet de herhaling van Guido Wijers gezien en daar heb ik wel om kunnen lachen

      /   Reply  / 
  5. Peter

    Nou Bully, dan hou jij t toch lekker bij Guido en SBS6… veel plezier op de camping komende zomer! ;-)

      /   Reply  / 
  6. Alex

    Tuurlijk Peter, kruip jij maar lekker bij Jan Jaap in z’n hol en stem vooral weer D66…

    Fijn he als je bestempeld wordt, want dat doe je met “veel plezier op de camping” namelijk ook…

    Jammer dat mensen zich zo persoonlijk aangevallen voelen als er kritiek wordt geuit over hun idolen…

      /   Reply  / 
  7. Klaas

    Jan Jaap van der Wal is de meest overschatte cabaretier van nederland. Als hij niet in Dit was het nieuws zou zitten zou hij zeker de grote zalen in de schouwburgen niet vol krijgen. Maar nu trekt hij meer bekijks dan goede cabaretiers die nog in de kleine zalen staan.

    Guido Weijers is dan misschien wat “makkelijker” maar JJVDW vind ik gewoon weg niet grappig, hij zeikt alleen maar…grappen ho maar.
    Ik houdt wel van maatschappij kritisch cabaret maar dan moet het wel grappig zijn….lebbis is hiervan een perfect voorbeeld!

      /   Reply  / 
  8. Klaas

    Oops ik schreef:
    Jan Jaap van der Wal is de meest overschatte cabaretier van nederland

    Ik bedoel natuurlijk dat ik hem de meest overschatte cabaretier van nederland vind!

      /   Reply  / 
  9. Bert weet het

    JJvdW, die is inderdaad nog vrijwel niets. Een verschrikkelijk irritante kloon van Freed de Jonge zag ik. Inclusief die vreselijke zalvende toon, en de zware ingebeelde zelfoverschatting. Het enige vermeldenswaardige en lovende wat ik van deze links-oudewoorden-opgewarmde jaren zestig drek die zijn teksten zijn kan zeggen is dat hij tenminste die eikel van een Bram Moszkowicz een aap durfde te noemen. Nu durft na Jort Kelder de hele kroeg dat, maar enfin. Voor die omhooggevallen nul van een janjaap is het al heel wat. Je moet er toch niet aan denken dat we de komende 40 jaar hiermee opgescheept zitten; een flauwe echo van Freek de Jonge . Hell no.

      /   Reply  / 
  10. Bert weet het

    Sorry. Freek de Jonge, typefout.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>