Radioactive headlines week 52: Slot 3FM Request en start Top 2000

Radioactive headlines week 52 -2007Voor de meeste mensen was week 52 een rustige week; weinig werken, veel vrij, lekker eten en bezoek bij familie en vrienden. Op radiogebied was het wel een drukke week en daarbij vielen twee radio-evenementen op: de Serious Request van Radio 3FM en de Top 2000 van Radio 2. De eerste eindigde afgelopen maandag, net voor kerst. De tweede startte op tweede kerstdag en duurt nog tot en met 31 december.

Serious Request

Voordat de drie dj’s van Radio 3FM het Glazen Huis uitmochten, trouwden twee luisteraars in het huis. De trouwerij had een waarde van ruim 18.000 euro en werd geleid door 3FM-jock Eric Corton.

Maandagavond 24 december rond half acht werden Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra door hun collega Giel Beelen uit het Glazen Huis gehaald. Buiten op het podium op ‘t Plein in Den Haag werd de eindstand bekend gemaakt: € 5.249.466,-. De opbrengst komt ten goede aan de waterprojecten van het Rode Kruis.

De Serious Request-actie van 3FM werd ook in België en Zwitserland gehouden. De radiostations Studio Brussel en Couleur 3 sloten ook een paar dj’s op om geld in te zamelen voor hetzelfde goede doel. De Zwitsers haalden € 151.218,- op met enkel opbrengsten uit verzoekplaatjes. De Vlamingen haalden ruim 3,3 miljoen euro op waardoor de gehele actie in totaal 8,7 miljoen euro opgeleverd heeft.

Tijdens de Serious Request konden luisteraars tegen betaling platen aanvragen. Na het slot van de actie maandagavond, ging 3FM verder met het uitzenden van meest aangevraagde platen tijdens de zes dagen durende actie.

Top 2000

Na een dag kerstrust waarop radiozender 100%NL de ‘Volendam Top 100‘ uitzond, was strak aan het begin van tweede kerstdag het moment dat de Radio 2 Top 2000 van start ging. 24 uur per dag zijn de 2000 beste en mooiste nummers te horen. Synchroon met de radio-uitzendingen is op Nederland 3 weer de ‘Top 2000 à gogo‘ te zien. Daarin vertellen presentator Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis de verhalen achter de platen. Daarnaast zijn er iedere uitzending gasten waarmee een kleine quiz gespeeld wordt en één iemand die een bepaalde plaat komt promoten.

Overig radionieuws

Wat moeten de andere radiostations doen wanneer Radio 2 de populaire Top 2000 uitzendt? Sommigen gaan herhalen en anderen komen met originele initiatieven. Radio Veronica startte maandag de Download Top 750 met daarin de 750 meest gedownloade ‘classics’. Q-music herhaalde vanaf tweede kerstdag de Top 1000 die het begin december ook al uitzond, maar dit maal non-stop.

De regionale zender Radio Rijnmond kwam met een wat origineler tegenoffensief: Niet De Top 2000. Luisteraars kunnen de hele week lang platen aanvragen en er geldt slechts één regel: de plaat mag niet in de Top 2000 van Radio 2 staan.

De Avro sloot de week af met goed nieuws, want vanaf 1 januari 2008 zal de omroep haar podcast-activiteiten hervatten.

Dat was het belangrijkste radionieuws van de afgelopen week. Dit zijn tevens de laatste wekelijkse headlines van 2007. Op 31 december lees je op Radioactive.blog.nl nog een overzicht van de meest gelezen berichten van het afgelopen jaar. Tot die tijd blikt Radioactive terug op 2007 en kijken we voorzichtig vooruit naar 2008. Dat doen we met een aantal Nederlandse radio-dj’s en vanmiddag lees je de eerste terugblik in een serie van in totaal drie.

Meer headlines:
- Week 51
- Week 50

Lees ook:Wat gebeurt er na het Glazen Huis op 3FM?
Lees ook:Recordopbrengst voor Serious Request 2014
Lees ook:Top Serious Request opnieuw meer beluisterd
Lees ook:Mini-cd met nummers over Glazen Huis uitgebracht
Lees ook:Finale Glazen Huis live op 3FM en Nederland 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>