Amerikaanse conservatieven willen van publieke radio af

Amerikaanse conservatieven willen van National Public Radio (NPR) af, dat meldt het Vlaamse dagblad De Standaard vanmorgen. In de VS zijn ongeveer achthonderd regionale omroepen, zij nemen programma’s af van de NPR. De regionale omroepen worden gefinancierd door belastinggeld maar vooral door ledenbijdragen.

Het Amerikaanse radiolandschap bestaat – volgens de krant – voornamelijk uit commerciële zenders en “talk radio van dubieuze signatuur.” Als je dus behoefte hebt aan serieus nieuws, dan kom je al snel bij een openbare omroep uit.

Wet om NPR uit te schakelen

De Republikeinen hebben sinds kort de meerderheid in het Congres en dus is het tijd om het “nest van liberals en politiek correct denkenden” aan banden te leggen. Het Huis van Afgevaardigden stemde vorige week nipt tegen een wet waarin wordt besloten dat openbare zenders geen programma’s meer bij de NPR mogen afnemen. Kortweg is dat natuurlijk de doodsteek voor de NPR.

Geen nood

Het is echter nog niet nodig dat de “VS schreeuwt om publieke radio,” want het meeste geld krijgt de NPR van fondsen. Misschien nog belangrijker: mócht het ooit zover komen dat zo’n soort wet toch aangenomen wordt, dan verwacht iedereen dat Barack Obama met een veto om de hoek komt kijken.

Meer? Vandaag in De Standaard. Ook on-line.

Lees ook:Pleidooi voor regionale omroep
Lees ook:OLON wil digitale doorgifte lokale omroepen
Lees ook:Regionale omroepen willen ook snel digitaal gaan uitzenden
Lees ook:CBS Radio wil schikken met payola-vervolger Spitzer
Lees ook:Regionale omroepen in actie voor Voedselbank

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amerikaanse conservatieven willen van publieke radio af

  1. Martin S

    Goed verhaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>