OLON wil digitale doorgifte lokale omroepen

Radioactive.blog.nl | Glasvezelkabel [ foto Techna.nl ]De Organisatie Lokale Omroepen Nederland (OLON) wil dat kabelbedrijven lokale zenders verplicht digitaal moeten doorgeven. In een brief aan staatssecretaris Van der Laan (Media) vraagt ze om regels die dat garanderen. Kabelbedrijven voelen er niets voor, omdat doorgifte van alle (299) lokale omroepen teveel zou kosten.
De OLON is (volgens mij terecht) bang dat lokale zenders achter gaan lopen bij de regionale en landelijke omroepen, wanneer mensen radio gaan luisteren via een elektronische programmagids. Probleem is dat zij daar dus niet in zullen staan. De belangenorganisatie probeert het al langer in Den Haag, maar is een roepende in de woestijn.

Ik heb zelf lang gewerkt bij lokale omroepen en gun hen van harte een plaats op de digitale kabel. Maar de realiteit is dat landelijke en regionale zenders voorgaan. De politiek geeft lokale zenders geen prioriteit. Dat komt helaas ook door het negatieve imago van de branche, want lokalo’s worden vaak gezien als amateurs.

Het zijn inderdaad niet allemaal professionals, maar er zijn genoeg positieve uitzonderingen. Sommigen bereiken met beperkte middelen een aardig resultaat. Ze denken na over hun product, streven naar kwaliteit en – het allerbelangrijkste – hebben hun wortels verankerd in de plaatselijke gemeenschap. Lokale omroep heeft dan ook wel degelijk bestaansrecht.
________________________________________________________________

Lees ook:OLON schrijft brieven naar ministeries OCW en EZ
Lees ook:Lokale omroepen willen gelijke kansen digitale radio
Lees ook:OLON: “Lokale omroepen moeten SENA niet betalen”
Lees ook:OLON: ‘Het woord is aan minister Plasterk’
Lees ook:Politiek steunt lokale omroepen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>