Sterrenmeisje is geen grap van MNM

Een grap is vaak een stunt waar mensen om kunnen lachen. Wat er gebeurd is met het Vlaamse ‘sterrenmeisje’ kan geen grap meer genoemd worden, de Belgische justitie is inmiddels een onderzoek gestart naar de praktijken rondom het tatooverhaal. De 18-jarige Kimberley Vlaeminck liet drie sterretjes op haar gezicht tatoëren, maar uiteindelijk zijn dat er 56 geworden. Ze zou in slaap zijn gevallen tijdens het injecteren van de inkt. Al snel werd de link gelegd met radiozender MNM, dat precies zo’n ster als logo heeft. Maar er is echt geen sprake van een stunt.


Het sterrenmeisje was vrijdag te gast in de ochtendshow op MNM en vertelde over het hele gebeuren (luister uitzending terug). De weinig spraakzame Vlaamse had haar ‘onkel’ (oom) bij zich die vertelde dat Kimberley zelfmoordneigingen heeft vanwege de uitgelopen werkzaamheden van de tatooeerder. Ze durft amper de straat over te gaan en kwam de radiostudio van MNM binnen met een doek om haar hoofd gewikkeld. De 56 sterretjes op haar gezicht kunnen wel verwijderd worden, maar dat zal minstens twee jaar duren en veel geld kosten. Gelukkig voor het sterrenmeisje zijn er al instellingen die haar de behandeling gratis hebben aangeboden.

Geen stunt

De sterretjes op het gezicht van Kimberley hebben dezelfde vorm als de ster in het logo van MNM. Volgens het radiostation zijn de overeenkomsten ‘puur toeval’ en is het verhaal géén stunt is van de VRT (eigenaar van MNM. Tot nu toe lijkt het er inderdaad op dat MNM niets met deze zaak te maken heeft.

Kimberley verklaarde dat ze tijdens het zetten van de tatoos in slaap zou zijn gevallen. Uit onderzoek blijkt dat ze waarschijnlijk flauw is gevallen. Volgens een dermatoloog werd de tatoeage veel te diep aangebracht, de naald ging dieper dan de normale drie millimeter Kimberley’s voorhoofd in. Dat zou verklaren waarom het sterrenmeisje haar bewustzijn verloor.

De zaak heeft inmiddels ook politici aan het denken gezet. Zo wil de Belgische minister van Volksgezondheid de regels om tatoeages te zetten aanscherpen. Om gevallen als die van het sterrenmeisje te voorkomen stelt de minister voor om de grootte van de tatoeage op te nemen in een document dat de tatoeëerder en getatoeëerde vooraf opstellen.

Ook wil de minister een duidelijke bedenktijd verplicht stellen. Ondertussen heeft de Belgische justitie een onderzoek geopend wegens opzettelijke slagen en verwondingen. “Wanneer het inderdaad om een grap gaat, dan zouden we daar helemaal niet om kunnen lachen”, zegt een woordvoerder van justitie in de krant Het Belang van Limburg.

Lees ook:Sterrenmeisje een stunt van radiozender MNM?
Lees ook:Luisteraar laat tattoo van radio-dj’s zetten
Lees ook:FIFO bij Donna: Fit In or Fuck Off
Lees ook:Commissie Davids centraal in uitzendingen Radio 1
Lees ook:Twee maal excuses van de BBC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>