Ornelis & Rogiers maken piraatuitzending vanuit Vliegende Studio

In Nederland zijn Gijs Staverman en Jeroen van Inkel al uit de Vliegende Studio gestapt; vrijdagochtend werd het gevaarte aan de grond gezet. Maar in België waar het ochtendduo Ornelis & Rogiers in de Vliegende Studio zit, is de actie nog niet voorbij. Momenteel hangen de dj’s van Q-music nog enkele meters boven de grond van Wijnegem. Ze zitten 24 uur per dag opgesloten en als je dan toch geen kant op kunt, dan is zoveel mogelijk radio maken een uitstekend idee. Zeker in de nacht waar doorgaans geen gepresenteerde programma’s zijn.


Afgelopen nacht hebben Sven Ornelis en Kurt Rogiers in de nachtelijke uurtjes een soort piraatuitzending gemaakt: Het strakke format van Q-music overboord gegooid, gek doen met bellers en verder radio maken zonder regels. Aangezien het radioduo ook komende nacht nog in de Vliegende Studio verblijft, kunnen luisteraars rekenen op een herhaling van vrijdagnacht. Ornelis en Rogiers hebben namelijk aangegeven van plan te zijn om zaterdag opnieuw de nachtpiraten uit te hangen.

Voor de nachtbrakers die ondanks de korte nacht (door het ingaan van de zomertijd) wakker zijn, staat er dus weer een opmerkelijke radionacht op het programma bij Q-music Vlaanderen.

Ziek

De lange duur van de actie met de Vliegende Studio in België heeft trouwens ook nog een aantal consequesties voor Ornelis en Rogiers. De radiomakers hadden gedacht met een paar dagen weer op de grond te staan met de Vliegende Studio, maar inmiddels hangen ze circa 300 uur in de lucht. Kurt heeft daardoor afspraken moeten afzeggen en wellicht ziet Sven zijn vakantie naar Madrid in het water vallen. Doktoren hebben het radioduo ook al gewaarschuwd voor afkickverschijnselen zodra ze weer vaste grond onder voeten hebben; doordat in de Vliegende Studio alles wiebelt, moet hun lichamen weer wennen aan een wereld die niet constant beweegt.

In theorie kan de Vliegende Studio in Wijnegem zondag aan de grond gezet worden door een luisteraar. Al zijn er ook mensen die Ornelis en Rogiers nog wat langer in de lucht houden.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Ornelis & Rogiers staan weer met beide benen op de grond
Lees ook:Geld om Vliegende Studio in de lucht te houden
Lees ook:Vliegende Studio na 241 uur aan de grond gezet
Lees ook:Kurt Rogiers laat live op radio een tattoo zetten
Lees ook:Kurt Rogiers nieuwe ochtendjock bij Q-music

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ornelis & Rogiers maken piraatuitzending vanuit Vliegende Studio

  1. shari nuyts

    hallo ik vind het grappig dat jullie daar nog altijd hangen maar voor jullie moet het ook niet fijn zijn, ik zou ook niet graag zo hoog boven de grond hangen ik probeer altijd te volgen hoe hoog jullie hangen en hoe het met jullie gaat.

    groetjes shari

      /   Reply  / 
  2. MBC

    Het is gebeurd! Met de vraag “Hoe noem je een vrouwelijk schaap? – Een ooi”, heeft luisteraar Bjorn de Vlaamse Vliegende Studio aan de grond gezet. Na 362u en 35min zit de actie erop. Bjorn wordt over een uurtje in Wijnegem verwacht om de DJ’s uit de studio te bevrijden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>