Interactieve zoektocht naar de beste Clouseau-song

"Daar gaat ze", "Wil niet dat je weg gaat", "Passie", iedereen kent de hits van Clouseau. In België is de popgroep van de broers Koen en Kris Wauters nog steeds mateloos populair. Het is nu zo'n twintig jaar geleden dat Clouseau echt doorbrak bij onze zuiderburen. En daarom startten de Vlaamse radio- en tv-zenders Eén, VTM, Radio 2 en Donnas samen een interactieve zoektocht naar de allerbeste Clouseau-song.

De Vlamingen konden via diverse websites stemmen op alle officiële uitgebrachte nummers van Clouseau. Iedereen mocht één stem uitbrengen op zijn of haar favoriete nummer. Bijna 20.000 Vlamingen brachten hun stem uit en op basis daarvan werd een Top 20 samengesteld.

Bovenaan de lijst van de beste Clouseau-songs van de afgelopen twintig jaar, stond "Afscheid van een vriend" uit 1992 (zie/luister video).

Vrijdag werd op de Vlaamse Radio 2 de top 10 bekend gemaakt door Koen en Kris zelf. Het hele lijstje ziet er als volgt uit:

1) Afscheid van een vriend (1992)
2) Domino (1990)
3) Nobelprijs (1996)
4) Daar gaat ze (1990)
5) Anne (1989)
6) En dans (2002)
7) Heb ik ooit gezegd (1999)
8) Altijd heb ik je lief (1992)
9) Vonken en vuur (2006)
10) Passie (1995)

Na deze zoektocht van het mooiste nummer, gaat België door met het vieren van twintig jaar Clouseau. De tv-zenders Eén en VTM zullen nog speciale programma's brengen over de twee heren. Op donderdag 15 november zal Clouseau een 'unplugged' concert geven en daarbij mag een 200-tal mensen aanwezig zijn die gestemd hebben voor het beste nummer van Koen en Kris. Het intieme concert wordt live uitgezonden door Radio 2.

Lees ook:Luisteraars bepalen playlist concert Clouseau
Lees ook:Queen ook in Belgiƫ de absolute nummer 1
Lees ook:Koen van Huijgevoort wil in 7 weken 30.000 vrienden
Lees ook:Kris Berry eerste Radio 6 Soul & Jazz Talent
Lees ook:Nieuwe muziekprijzen in Belgiƫ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>