Hazes en Jackson meest gedraaide artiesten op de radio

Niet Blof, Ilse deLange of Krezip is de meest gedraaide artiest van Nederland, maar wijlen André Hazes. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van SENA, de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten. SENA incasseert namens nationale en internationale artiesten en platenproducenten een vergoeding wanneer hun muziek buiten de huiselijke kring te horen is. De lijst wordt samengesteld aan de hand van de draaigegevens van radiostations. Van de buitenlandse artiesten werd Michael Jackson het meest gedraaid.


Dat Michael Jackson het meest gedraaid is, vind ik niet heel vreemd. Na de dood van The King of Pop kwam bijna ieder radiostation wel met een lijst met de beste Jackson-nummers. Maar André Hazes de meest gedraaide Nederlandse artiest…?

Aan het begin van 2010 kwam SoundAware ook met een analyse van de muziek die op de radio te horen was. Daaruit bleek dat Krezip in 2009 de meest gedraaide Nederlandse artiest was.

Lees ook:Krezip meest gedraaide artiest op de radio in 2009
Lees ook:Oude en veilige artiesten meest gedraaid
Lees ook:‘Michael Jackson populairste artiest afgelopen tien jaar’
Lees ook:Michael Jackson Memorial Mix op Q-music
Lees ook:Michael Jackson hits non-stop op Radio 10 Gold

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>