Ook 100% NL Awards voor Ilse deLange, Nick & Simon en Wesley Klein

Maandag werd al bekend dat Marco Borsato de 100% NL Award heeft gewonnen in de categorie ‘Artiest van het Jaar’. Rene Froger krijgt een award voor zijn hele oeuvre. Sinds dinsdag zijn nog drie winnaars bekend gemaakt: Ilse deLange heeft met Next To Me gewonnen in de categorie ‘Hit van het Jaar’, ‘Nieuwkomer van het Jaar’ is Wesley Klein en Nick & Simon hebben het ‘Album van het Jaar’ gemaakt: Fier.

Ilse deLange

“Het is duidelijk dat de luisteraars van 100% NL ook Nederlandse artiesten die in het Engels zingen erg waarderen. Ilse DeLange is de eerste Nederlandse artiest die een 100% NL Award krijgt voor een Engelstalige single. Maar ‘Next To Me’ is dan ook echt een ultieme radiohit die luisteraars over 10 jaar nog meezingen,” aldus programmadirecteur Roland Snoeijer.

Wesley Klein

“Wesley Klein heeft weer een mooie start van een nieuw jaar. In januari vorig jaar won hij ‘Popstars’ en nu wint hij de 100% NL Award ‘Nieuwkomer van het Jaar’. We hebben al veel gezien en gehoord van Wesley het afgelopen jaar en hopelijk is dat een voorbode van wat er allemaal nog gaat komen in 2011,” aldus programmadirecteur Roland Snoeijer.

Nick & Simon

“Het is duidelijk dat de luisteraars van 100% NL snel zijn gaan houden van het album ‘Fier’. Ondanks de enorme concurrentie met albums van onder andere Caro Emerald, Marco Borsato en Ilse DeLange was de uitslag van de stemmen overtuigend. Een mooi begin van hét jaar voor Nick & Simon, die in oktober natuurlijk schitteren in de Symphonica in Rosso-concerten,” aldus programmadirecteur Roland Snoeijer.

Albert Verlinde reikt de 100% NL Awards dinsdag 11 januari uit aan Marco Borsato, Nick & Simon en Wesley Klein. Rene Froger, winnaar van de 100% NL Oeuvre Award, zal hierbij ook aanwezig zijn. Helaas is Ilse DeLange verhinderd.

Lees ook:Genomineerden 100% NL Awards bekend
Lees ook:Marco Borsato programmadirecteur 100% NL
Lees ook:Marco Borsato wint 100% NL Award ‘Artiest van het Jaar’
Lees ook:Winnaars 100% NL Awards bekend!
Lees ook:Marco Borsato op 1 in de Allerbeste Top 100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>