100%NL zet dj’s op non-actief

100%NLNog geen twee weken geleden begon Ron Sterrenburg als programmadirecteur bij 100%NL. Het roer moest om bij de radiozender; het format veranderde naar wat meer vrouwelijk en nu is aantal dj's (tijdelijk) aan de kant gezet. Nienke Disco heeft via een sms'je vernomen dat ze niet meer te horen is op 100%NL en collega Nienke Westerhof kreeg een mailtje met twee regels met de boodschap:

"We maken geen gebruik meer van je diensten". Althans dat is wat Westerhof schrijft op haar weblog. Er is geen reden om te twijfelen aan wat ze schrijft, maar van ontslag is op dit moment nog geen sprake. Programmadirecteur Ron Sterrenburg wenst niet op de aantijgingen van zijn dj's te reageren, maar zegt wel "Er is in elk geval niemand ontslagen". Bij Westerhof kan er sowieso geen sprake zijn van ontslag, want zij werd door 100%NL ingehuurd via haar eigen bedrijf.

De toekomst voor de beide vrouwelijke dj's en ook andere jocks van 100%NL (als Bert van Lent) is nog onduidelijk. In zijn reactie zegt Sterrenburg namelijk verder: "Ik wil er verder nog niets over zeggen, omdat alles nog kan veranderen. Wie weet heb ik ze wel op een korte vakantie gestuurd of ben ik in gesprek met andere dj's, maar dat gaat niemand wat aan".

Eén ding is in ieder geval wel zeker: Radiostation 100%NL is bezig met een radicale vernieuwing, van zowel het management, het format en de programmering van de dj's. Ook heeft de zender de zogenoemde secondetarieven op de tariefkaart voor adverteerders gehalveerd voor het twee kwartaal van 2008.

To be continued… (misschien moeten we 'Dossier 100%NL' maar weer eens openen)

Zie ook:
- Ron Sterrenburg nieuwe programmadirecteur 100%NL
- 100%NL gooit het muzikale roer om
- Nienke Disco in De Gouden Kooi

Lees ook:Nienke Disco in nieuwe meidengroep
Lees ook:Ontslag van 100%NL-dj is ‘geen publiciteitsstunt’
Lees ook:Ron Sterrenburg nieuwe programmadirecteur 100%NL
Lees ook:Bert van Lent vindt onderdak bij Stenders’ KXradio
Lees ook:Disco in De Gouden Kooi

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “100%NL zet dj’s op non-actief

  1. Jasper

    De tariefjkaart gehalveerd: wordt die nog uitgedrukt in euro’s per minuut of zijn we dat station al ver gepasseerd?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>