Internetstation Candlelight Radio wil de ether in

Douwe Dijkstra)Jan van Veen wil samenwerken met een andere partij om zijn Candlelight Radio in de lucht te krijgen, want "anders speel je het spel niet mee", zegt hij in Adformatie. Hij is teleurgesteld over de geringe interesse bij adverteerders in zijn internetstation dat 24 uur per dag softpop uitzendt. Alleen Sanoma adverteert, maar dan met gesloten beurs. Candlelight Radio krijgt van de uitgever advertentieruimte in bladen als Story.

Van Veen presenteert al jarenlang Candlelight, het programma met romantische muziek en gedichten van luisteraars, dat onder meer bij de AVRO op Radio 3 en Sky Radio werd uitgezonden. Candlelight is als merk volgens hem goud waard, maar niet iedereen deelt die mening. Sky Radio stopte in 2003 met het programma, omdat het weer een echte non-stop zender wilde zijn. RTL FM wilde het programma ook niet, omdat Fons van Westerloo het oubollig vond.

Radio 10 Gold

"Misschien moet ik toch eens met John de Mol gaan praten. Zijn zender 10 Gold is goed om te vormen tot Candlelight. Je zit dan weliswaar op de AM-band, maar je praat toch over 5 à 6 procent marktaandeel." Of dat met een vrij smal format als softppop (vrij zachte muziek, die op de krakerige middengolf niet echt lekker wegluistert) gaat lukken?

Hoe dan ook, de actualiteit biedt een opening aangezien de AM 1008 teruggaat naar de overheid en dus waarschijnlijk opnieuw onder de veilinghamer komt (dat wist Van Veen ten tijde van dit interview nog niet). De programmamamaker met de donkerbruine stem was vorig jaar in de race voor het overnemen van de RTL FM-kabelfrequenties, maar daar stak oud-werkgever Sky Radio een stokje voor.

Zie ook:
"Van Maaren en Van Veen wilden RTL FM overnemen"

Lees ook:Jan ‘Candlelight’ van Veen lanceert datingsite
Lees ook:Candlelight ook volgend jaar op 100%NL
Lees ook:100%NL haalt Candlelight onder het stof vandaan
Lees ook:Jan van Veen komt ook gedichten voorlezen bij Evers
Lees ook:Mr. Candlelight krijgt lintje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Internetstation Candlelight Radio wil de ether in

  1. paul derks

    Candlelight in de ether een prima idee. Van mij vanaf morgen. Luister nu veel via de computer. Prettige luistermuziek en helaas niet via de autoradio of gewone radio te beluisteren.
    Hoop dat het nog eens lukt!!!

    Paul Derks

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>