Mr. Candlelight krijgt lintje

Traditioneel vindt elk jaar voorafgaand aan Koninginnedag de lintjesregen plaats; koninklijke onderscheidingen voor mensen die bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben geleverd. Het heeft Koningin Beatrix behaagd om dit jaar 3.572 personen een lintje te geven, onderwie Jan van Veen. De man met de donkerbruine stem was in de jaren zestig en zeventig radio-dj bij de zeezenders Veronica en Noordzee en werd bekend als gedichtenvoorlezer in Candlelight. Jan van Veen (64) is vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Het programma Candlelight is jarenlang op Sky Radio te horen geweest, totdat de non-stopzender in 2003 besloot om er mee te stoppen. Sinds mei 2008 is Jan van Veen echter weer terug op de nationale radio met Candlelight; hij leest de gedichten van amateurdichters tegenwoordig voor op 100%NL.

In totaal werden er voor de lintjesregen van 2009 3.936 voorstellen ingediend, waarvan er 3.572 toegekend zijn. Naast Jan van Veen kreeg ook voormalig radio- en televisiepresentator Karel van der Graaf een lintje.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:100%NL haalt Candlelight onder het stof vandaan
Lees ook:Jan van Veen komt ook gedichten voorlezen bij Evers
Lees ook:Candlelight ook volgend jaar op 100%NL
Lees ook:Jan ‘Candlelight’ van Veen lanceert datingsite
Lees ook:Langste nacht met marathonuitzending Candlelight op 100% NL

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mr. Candlelight krijgt lintje

  1. Pingback: Lintjesregen 2010 bereikt ook radiomensen | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>