Veronica en Concertzender blijven op kabel Flevoland

Radio Veronica, Concertzender)De programmaraad Zuidoost Flevoland komt terug op haar voorlopige advies: Radio Veronica en de Concertzender blijven er na 1 juli 2007 op de kabel. De luisterdichtheid die Radio Veronica in Flevoland heeft, was naar verluidt een belangrijk argument in de besluitvorming. De Concertzender mag blijven omdat Classic FM (net als Veronica eigendom van Sky Radio Group) anders de enige klassieke radio- zender zou zijn. Lees meer bij Omroep Flevoland.

Lees ook:Radio Veronica mogelijk van kabel in deel Flevoland
Lees ook:Minister Plasterk wil Concertzender behouden
Lees ook:Concertzender Nieuwe Stijl toch op 15/4 Radio 6
Lees ook:Concertzender laat medium radio herontdekken
Lees ook:Commercieel vs. Publiek: Classic FM wint

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Veronica en Concertzender blijven op kabel Flevoland

  1. Joost

    Radio 4 dan?

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    Ja, inderdaad. Die zijn ze gemakshalve vergeten..

      /   Reply  / 
  3. David de Jong

    Net als VRT Klara.

    Overigens is Concertzender Nieuwe Stijl (om te dopen tot Radio 6) – dat is immers hetgeen op de kabel zit – moeilijk een klassieke muziekzender te noemen. Het is meer een zender met crossover, wereldmuziek, jazz en aanverwante stijlen met op bepaalde momenten overnames van Concertzender Classic, zoals het kanaal tot begin september werd ingevuld. Maar om het nu als klassieke muziekradiozender te betitelen..

    Thans zit trouwens ook nog WDR 3 op de Flevolandse UPC-kabel…

      /   Reply  / 
  4. Jan-Hein

    Klassieke zenders zitten over het algmeen in het verdonk…sorry…verdomhoekje: uit (het kabelpakket)zetten is het credo!

    Waarom; Programmaraad ZH-Z adviseerd na lang aandringen VRT Klara (‘maar dat kan UPC toch niet ontvangen hebben ze gezegd; quote een bekende ex-politica van een volledige geelimineerde partij die ooit een “F” in de naam had).

    Radio 4 hoef je niet te noemen want zit Must-Carry op de kabel en heb je dus ook niet te adviseren nocht te beoordelen als programmaraad.

    Dan tel ik dit jaar dus eindelijk weer één klassieke zender in het nieuwe advies van ZHZ (als ze het tenminste durven te handhaven want het is nog niet definitief); BBC Radio 3 werd niet eens besproken! Concertzender is bepaald geen klassieke zender en Classic FM telt voor mij ook al niet echt mee; vooruit, anderhalve klassieke zender dan.

    Niet dat ik zeg dat de kabel tjokvol moet met klassiek (Pr.raad Gelderland Oost overdrijft lichtjes met NDR3, Klara, WDR3, BBC3 én France Musiques). maar één of twee klassieke zenders op een advies van 35 kanalen en dan nog durven roepen (zoals vorig jaar) dat ‘er een overkill aan klassiek was” .

    Dan heb ik het nog niet eens over de manier waarop ze andere buitenlandse stations behandelen: gooi er maar af want “wij kennen ze niet of verstaan het niet (bijv. nmbt. RTBF Int. ” .

    Nog knapper is dat na jaren nog steeds kanaaldeling Studio Brussel/2eKamer wordt voorgesteld….leren ze het dan nooit?

    Wat Flevoland betreft: die zijn niet zo snugger door een bericht naar buiten te brengen dat enkel over hun lijstje van het geadviseerde basispakket (dwingend advies) handelt. Je mag als programmaraad gerust een lijst van 35 of meer zenders toesturen; het zgn. standaardpakket. Weliswaar sta je dan lager geadviseerd maar de meesten snappen het verschil toch niet en als zo”n zender genoemd is krijg je tenminste niet de herrie van “we zijn niet geadviseerd” ; op die manier zijn er altijd wel een paar die niet binnen de 1e 25 passen (en UPC geeft meer dan 35 zenders door).

      /   Reply  / 
  5. gert-jan

    Waarom zetten ze Concertzender Classic dan niet op de kabel? Dat is wel degelijk een klassiek radiostation. Of bedoelen ze dat ook?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>