Minister Plasterk wil Concertzender behouden

Ronald PlasterkDr. Ronald H.A. Plasterk, onze minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een brief geschreven aan de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen van D66-politicus Boris van der Ham. De Publieke Omroep heeft namelijk besloten om de stekker uit de Con-certzender te trekken. Plasterk springt nu in de bres voor de zender.

Vorige week meldde de Concertzender dat de NPO per 1 januari 2009 de stekker uit de Concertzender zal trekken. De Concertzender brengt via internet en op sommige plaatsen via de kabel concerten met klassieke muziek, oude muziek, jazz, wereldmuziek, nieuwe muziek en pop.

De Concertzender zelf zegt niet meer welkom te zijn in dat bestel. Volgens de NPO ligt het genuanceerder, een aparte stichting als de Concertzender is niet meer te handhaven, als op 1 januari de nieuwe Mediawet van kracht wordt waarin geen onderscheid meer bestaat tussen hoofd- en neventaken. De door vrijwilligers bemande Concert-zender is tot nu toe een neventaak, waarin de NPO een half miljoen euro per jaar steekt.

De NPO wil de programma's van de Concertzender onderbrengen bij de verschillende publieke omroepen. De NPS en VPRO zijn reeds gevraagd om te kijken of zij de vrijwilligers van de huidige Concert-zender bij hun themakanalen kunnen betrekken. De half miljoen euro blijft daarbij beschikbaar voor de nieuwe aanpak, wat betekent dat de zender niet wegbezuinigd wordt.

Minister Ronald Plasterk geeft in zijn antwoord op de vragen van Boris van der Ham aan dat hij er bij de raad van bestuur van de NPO op gaat aandringen dat de bijdragen van de Concertzender op de radio behouden blijven.

Het wordt dus óf opslitsen voor de zender óf de minister gaat voor het behoud van de Concertzender als geheel.

Lees ook:Mediabeleid in portefeuille minister Ronald Plasterk
Lees ook:Plasterk wil landelijke zender maken van FunX
Lees ook:Maximaal drie radio-dj’s boven Balkenendenorm
Lees ook:Concertzender Nieuwe Stijl toch op 15/4 Radio 6
Lees ook:Salarissen radio-dj’s openbaar

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Minister Plasterk wil Concertzender behouden

  1. Pingback: Plasterk wil landelijke zender maken van FunX | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>