Radio Digitaal gelanceerd

Radioactive.blog.nl | Toespraak van Premier Balkenende [ Talpa ]Een nieuw hoofdstuk in de Nederlandse digitale revolutie is begonnen. Premier Balkenende en mediaondernemer John de Mol hebben vanmiddag het eerste commerciële radioplatform op internet geopend, Radio Digitaal. Talpa biedt via deze website acht verschillende kanalen met non-stop muziek in verschillende genres, gericht op mensen die thuis of op kantoor via de computer naar muziek (met reclame) willen luisteren.
De website is in feite een aanvulling op de videodiensten, die via de algemene website van Talpa worden aangeboden. Die heeft niet alleen de functie Programma Gemist, met hoogwaardig beeld en geluid van eerder uitgezonden Talpa-programma’s, maar ook exclusieve content voor internet. Het mediabedrijf ziet haar internetsites dan ook meer als zelfstandige zénders, in plaats van radio- of tv-verlengstuk.

Daarmee onderscheidt Talpa zich duidelijk van andere mediabedrijven. We kunnen dus stellen dat John de Mol één van de vernieuwers van het Nederlandse medialandschap is. Net als een aantal vooruistrevende publieke omroepen, waaronder de VPRO. Ik ben benieuwd hoe dit zich ontwikkelt. Consumenten zullen hier minder mee bezig zijn. Zij kunnen vanaf nu gewoon kiezen uit acht nieuwe radiokanalen op het internet.

Lees ook:

Update | Start Radio Digitaal
Automatisering webradio’s klaar
Talpa start digitale radio
________________________________________________________________

Lees ook:Update | Start Radio Digitaal
Lees ook:Talpa zet hoog in met Radio Digitaal
Lees ook:Radio Digitaal stopt, Juize van de kabel en meer
Lees ook:Automatisering webradio’s klaar
Lees ook:100% NL lanceert digitale radiostation 100% Liefde

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Radio Digitaal gelanceerd

  1. Erwin

    Niet echt toegevoegde waarde deze nieuwe internetstations. Meer van hetzelfde als ik de playlist zo eens bekijk. Ik heb alleen JFK beluisterd en dat klinkt niet onaardig en is eigenlijk hét voorbeeld hoe Arrow Jazz FM zou moeten klinken. Dat station zwalkt nog steeds behoorlijk tussen hele oude jazz en nieuw werk. JFK heeft een duidelijk format van moderne jazz maar, en dat vind ik ook belangrijk, veel instrumentale smooth jazz. Hier liggen mogelijkheden dus voor Arrow Jazz FM.

    Al enig idee waar de uitzendstraat van dit radio digitaal staat? Bij 538, in het pand van Radio 10 of in het hoofdkantoor van Talpa?

      /   Reply  / 
  2. BDG

    Is die presentatie nog ergens online te vinden ?

      /   Reply  / 
  3. Thomas Giger

    Daar wordt aan gewerkt, hoorde ik zojuist van de woordvoerster van Radio 538. De toespraken (of een deel daarvan) komen te zijner tijd online op de website van Radio Digitaal, ik zal er tegen die tijd wel even melding van maken.

      /   Reply  / 
  4. BDG

    En nu start Sirius ook met zo’n service. (maar dan wel betalend)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>