Efficiënt

Radioactive.blog.nl | Radio 747, De Vrije KRO"Dit doet me denken aan de strijd van de kleine kruideniers in de jaren zestig tegen Albert Heijn – en die hebben de kruideniers verloren." Jan Westerhof denkt dat protestinitiatieven als De Vrije KRO op langere termijn zorgen voor een ‘fragmentatie van het publieke aanbod’. De zendercoördinator van Radio 1 en Radio 747 zegt dat in de nieuwste editie van het omroepblad Spreekbuis.
Binnen dit concurrerende medialandschap kunnen volgens hem alleen grote en sterke merken overleven. Het ‘huis’ van de Publieke Omroep (éénheid en herkenbaarheid) zou belangrijker moeten zijn dan het ‘kerkje’ (eigenbelang en versnippering) van de KRO. Tenminste, dat is wat Westerhof volgens mij wil zeggen. De katholieke omroep ziet het webkanaal onder meer als alternatief platform voor het wegbezuinigde Dolce Vita.

Natuurlijk heeft Westerhof voor een deel wel gelijk, als hij tenminste bedoelt dat omroepen vaak hun eigen belang beschermen en meer collectief zouden moeten denken. Aan de andere kant is vooruitstrevend zijn en alternatieve (digitale) distributiekanalen ontwikkelen met het oog op de toekomst toch alleen maar goed? Daar moet de Raad van Bestuur niet zo over vallen, vind ik.

Westerhof zegt in Spreekbuis verder dat ‘gemeenschapsgeld goed en efficiënt’ moet worden ingezet. De zendercoördinatoren schetsen in werkgroepen de nieuwe profielen voor publieke radiozenders. Maar dat gemeenschapsgeld is toch ook voor onderscheidende programma’s? Daar zie ik weinig van terug in de voorlopige septemberplannen.

Nu is het briljante idee bedacht dat Radio 747 (weer eens) van naam verandert en overdag ‘lichte muziek’ gaat uitzenden. Als je ziet wat er overblijft als Dolce Vita, Plein Publiek en andere pijlers van 747 zijn verdwenen, kun je volgens mij net zo goed de rest óók naar internet verbannen – en de stekker helemáál uit de middengolfzender trekken. Da’s pas echt efficiënt.
________________________________________________________________

Lees ook:Toch hoop voor Radio 747?
Lees ook:Jan Westerhof vindt DAB nu beste digitale optie
Lees ook:‘PO moet themakanalen toestaan’
Lees ook:Radio 1 Journaal krijgt nieuwe audio-vormgeving
Lees ook:KRO lanceert webradiokanaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>