HOP

Radioactive.blog.nl | Mediadirecteur Ton Verlind [ KRO ]
Caz!
is het gesprek van de dag bij radiofreaks, maar bij al dat commerciële geweld zou je bijna vergeten dat de publieke radio óók volop in beweging is. Omroepen zien internetradio als redding uit de bezuinigingsimpasse en investeren dan ook veel in digitale distributiekanalen. Maar daarbij hebben ze wel last van de HOP.

De Raad van Bestuur van de Publieke Omroep is not amused over De Vrije KRO. Het onlangs gelanceerde webkanaal had namelijk officieel eerst toestemming moeten krijgen van de Raad. Die wil toetsen of het station binnen het (ja hoor, daar komt ‘ie) beleidskader past en dus niet tegen het gemeenschappelijk belang is. KRO-directeur Ton Verlind ervaart dit ‘strenge regiem’ als een belemmering.

Radioactive.blog.nl | Hilversumse vergadercultuur [ vlaanderen.be ]
Verlind noemt het op zijn weblog ‘een initiatief van radiomakers met hart voor hun medium’, dat ‘geen juridische beschouwing, maar louter sympathie’ verdient. Daar ben ik het mee eens. Hét probleem van Hilversum bestaat uit (a) dat omroepen liever op een eiland zitten en alleen samenwerken als ze écht niet anders kunnen én (b) de vele regeltjes, procedures, vergaderingen en besprekingen. Dat laatste heet ook wel HOP. Hogere Omroep Politiek.
________________________________________________________________

Lees ook:‘PO moet themakanalen toestaan’
Lees ook:Ton Verlind bedankt voor plek in nieuwe directie
Lees ook:Kabinet compenseert inkomstenverlies van omroepen
Lees ook:Negatief advies voor Llink, goed nieuws voor Max, PowNed en WNL
Lees ook:Moven publieke radiosterren nu naar commerciëlen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>