Continu deels terug op de radio

Een blikseminslag in de nacht van maandag op dinsdag legde Radio Continu compleet stil. Veel apparatuur van het regionale commerciële station werd door de inslag onklaar gemaakt en daardoor was de zender niet te beluisteren. Met man en macht is eraan gewerkt om het station weer te kunnen laten uitzenden. Een noodvoorziening maakt het mogelijk dat Radio Continu in Groningen (92.4FM) inmiddels weer te ontvangen is. De zender heeft goede hoop morgen weer gepresenteerde programma’s te kunnen uitzenden.

Tegenover Radioactive.blog.nl laat Radio Continu weten dat men druk bezig is om het mengpaneel weer werkend te krijgen. Wanneer dat het geval is, kunnen de dj’s van het station ook weer programma’s gaan maken. De verwachting is dat Continu morgen weer gepresenteerd is.

De blikseminslag heeft het station veel schade aangericht. Volgens een woordvoerder van Continu wordt de schade geschat op 150.000 euro. Het radiostation is gelukkig wel goed verzekerd. In een reportage van RTV Drenthe is te zien wat er precies gebeurd is. Op het eerste gezicht lijkt er weinig zichtbare schade, maar veel apparatuur is van binnen kapot geraakt door de blikseminslag. Beluister ook de radioreportage: Reportage RTV Drenthe (mp3).

Radio Continu doet haar uiterste best om ook in andere delen van het uitzendgebied tussen Zwolle en Delfzijl snel weer te ontvangen te zijn.

Lees ook:Bliksem dondert Radio Continu uit de lucht
Lees ook:Wim Drent en alter ego Evert Baptist weg bij Simone FM
Lees ook:Geen radio via ether, zendmast Smilde deels ingestort, Lopik uitgeschakeld
Lees ook:100% NL in heel Nederland op de kabel
Lees ook:René Steenbergen naar Radio Continu

1 Reacties // Reageer

One thought on “Continu deels terug op de radio

  1. Pingback: Bliksem dondert Radio Continu uit de lucht | Radioactive

  2. Johnny Casanova

    Grappig dat hun (alarm)schijf de BLIKSEMSCHIJF heet, dan vraag je d’r toch ook om!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>