Haren FM zaterdag door burgemeester gelanceerd

Het Groningse dorp Haren heeft sinds zaterdag haar eigen radiozender. Om 12:00 uur ‘s middags lanceerde de burgemeester van het elitaire villadorp officieel de lokale zender ‘Haren FM’. Het station is een initiatief van drie fanatieke mannen die het vreemd vonden dat ruim 300 gemeenten in Nederland een eigen zender hebben, maar Haren niet. In 2007 zetten Willem Prins, Ernst Krol en Martin Kampen het proces in gang om het station op te richten. Toevallig was dat idee één van de eerste berichten die ik in september 2007 op dit blog plaatste. Leuk om te zien dat de heren doorgezet hebben en dat de zender nu in echt staat.

Het nieuwe station is vanaf zaterdag 31 januari 2009 in Haren te ontvangen op 107.0 FM en via de website. Er wordt een aantal uren per week uitgezonden vanuit de studio aan de Dilgtweg in Haren en buiten die uren wordt het radiosignaal van RTV Noord doorgegeven.

Op de website van Haren.FM staan ook wat foto’s van de studio. Niet echt high tech, maar je moet ergens beginnen.

Lees ook:Haren FM stopt met doorgeven RTV Noord
Lees ook:Hevige concurrentie bij de noordelijke lokale omroepen
Lees ook:Overzicht januari 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:Radioactive headlines week 37
Lees ook:Huishoudelijke mededeling: Nieuwe categorieën op Radioactive

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>