Rapport NPO weerspreekt opmerking staatssecretaris

"Koop maar gewoon een nieuwe radio", dat was het advies van staatssecretaris Frank Heemskerk aan de inwoners van Noord-Holland die te maken hebben met slecht ontvangst van de publieke radiozenders. Volgens de staatssecretaris ligt het slechte ontvangst in West-Friesland aan de radio's van de mensen en niet aan het aantal steun-zenders. Een rapport van de NPO weer-spreekt dat nu.

Volgens de NPO ligt het niet aan de radio's van mensen rond Hoorn, Alkmaar en Bergen. Een meetrapport uit 2006 toont aan dat er gewoonweg geen zenderbereik is in die plaatsen. Volgens Hans Bakhuizen van de omroep wordt het gebied met matige tot slechte ontvangst van de publieke zenders begrensd door de lijn Schagen-Medemblik en in het zuiden die van Egmond tot Hoorn, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Het bakkeleien tussen de provincie die meer steunzenders wil en de staatssecretaris die weigert om die steunzenders te plaatsen, zal nog wel even doorgaan. Blijft toch vreemd dat Radio 1 in de functie van een rampenzender in bepaalde delen van Nederland niet (goed) via de ether te ontvangen is.

Zie ook:
- Ach, dan koop je toch gewoon een nieuwe radio
- Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst

Lees ook:Ach, dan koop je toch gewoon een nieuwe radio
Lees ook:Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst
Lees ook:Oplossing ontvangstproblemen Noord-Holland lastig
Lees ook:Omroep: “Frequentieplanning valt in praktijk tegen”
Lees ook:Ontvangst Radio 4 in grote steden beneden de maat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rapport NPO weerspreekt opmerking staatssecretaris

  1. riki

    gelukkig een iets verstandigere opmerking, dan die van de Staatssecretaris. ‘t is af en toe ook echt verschrikkelijk met het radio-ontvangst hier in de regio. Als ik Radio 2 wil beluisteren is het continue schakelen tussen de 92.6 en 92.9, net welke op dat moment beter te ontvangen is. Radio 1 is verstaanbaar, maar wel vaak met ruis erdoorheen, en om dan 3FM te ontvangen, moet de antenne weer gedraaid worden. Eigenlijk is de enige publieke FM zender die haarscherp doorkomt Radio 4, maar daar zit ik dan weer niet op te wachten.

    Zo gaat het al sinds 2003, en ik heb ook niet meer de illusie dat dit snel wordt opgelost, dus heb ik inderdaad maar het advies van de Staatssecretaris opgevolgd, en een nieuwe radio gekocht: Een internetradio. Nu kan ik tenminste weer storingvrij Radio 1, 2 en 3 ontvangen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>