Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst

De overheid pompt jaarlijks heel wat geld in de publieke radiozenders en dan mogen die zenders ook wel goed te ontvangen zijn, in heel Nederland. Niet alleen vanwege het feit dat die zenders van en voor alle belasting-betalers zijn, maar ook vanwege de rampen-functie die de publiek radiozenders moeten kunnen vervullen. De Publieke Omroep is in een deel van de provincie Noord-Holland slecht te ontvangen via de ether en nu…

heeft de provincie het ministerie van Economische Zaken gevraagd om iets te doen aan dat slechte ontvangst. Staatssecretaris Heemskerk wil echter niet meewerken.

Het gaat om een strook ter hoogte van Alkmaar tot aan West-Friesland. De provincie vindt het van groot belang dat alle Noord-Hollanders ook via de ether een goede ontvangst hebben van de publieke radiozenders. Er gaat niet alleen veel belastinggeld naar de publieke omroep, bij calamiteiten of gewoon bij een elektriciteitsstoring is radiobereik via de ether van groot belang om informatie te kunnen ontvangen.

Bij Hoorn en Haarlem deden zich ook ontvangstproblemen voor. Deze zijn verholpen door steunzenders te plaatsen en een stoorzender te verplaatsen. De provincie wil nu dat het ministerie de problemen bij Alkmaar en West-Friesland ook oplost.

Het ministerie heeft in november 2007 laten weten dat het nog een helikoptermeting en veldsterktemetingen moet uitvoeren. Ook heeft het ministerie aangegeven niet bereid te zijn extra steunzenders te plaatsen om de problemen op te lossen. De provincie betreurt dit en dringt er bij de staatssecretaris op aan om de ontvangst te optimaliseren.

Hmm, de provincie en de staatssecretaris zitten blijkbaar nog niet helemaal op dezelfde golflengte…

Lees ook eens:
- Q-music officiële rampenzender in Limburg

Lees ook:Rapport NPO weerspreekt opmerking staatssecretaris
Lees ook:Ach, dan koop je toch gewoon een nieuwe radio
Lees ook:Omroep: “Frequentieplanning valt in praktijk tegen”
Lees ook:Oplossing ontvangstproblemen Noord-Holland lastig
Lees ook:Ontvangst Radio 4 in grote steden beneden de maat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Provincie vraagt om verbeteting radio-ontvangst

  1. w.pleijsier

    DE MINISTER BRINKHORST VERTELDE DAT ALS HET NIET GOED TE ONTVANGEN WAS DAT HIJ ZOU ZORGEN DAT HET VERBETERD WERD.
    Hij is weg, en zo gaat het in het leven.
    LIEG HET VOLK MAAR VOOR !!!!!
    ZIJN SCHAPEN ZIJN OP HET DROGE….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>