Werkgroep lokale radio bedenkt de Brabantse Top 50

Lokale omroepen zijn er in Nederland om de directe bevolking in het verzorgingsgebied ten minste informatie, cultuur en educatie te brengen. De lokale omroepen in Brabant hebben zichzelf verenigd in een werkgroep om het Brabants dialect in de provincie te promoten, een stukje cultuurbehoud dus. Eén van de initiatieven is de Brabantse Top 50 en… zonder Guus Meeuwis?

Daar waar je op de landelijke radio veel Engelstalige en -in mindere mate- Nederlandse muziek hoort, kunnen de lokale omroepen nog wel eens een podium bieden voor muziek gezongen in dialect. Om het Brabantse dialect levend te houden heeft de werkgroep van de Brabantse omroepen besloten om ieder jaar de mooiste Brabantse nummers op een rij te zetten.  

Op zondag 8 december is het zover en dan zenden verschillende lokale radiozenders in Brabant de 'Brabantse Top 50' uit. Luisteraars kunnen deze lijst samenstellen en hebben daarbij de keuze uit maarliefst 100 platen. En in de provincie waar ze Brabant van Guus Meeuwis als officieel volkslied willen, staat de zanger niet eens in het keuzelijstje! In het Brabantse muzieklijstje gaat dus echt om het dialect, waar hoor je dat tegenwoordig nog.

Mocht je in Brabant wonen, dan kun je nog tot zondag 18 november stemmen op de Top 50. Stemmen per briefkaart is ook nog mogelijk.

Lees ook:Guus Meeuwis met eigen radioprogramma op Omroep Brabant
Lees ook:Guus Meeuwis Dag op 100% NL
Lees ook:100% NL Top 250 komt er weer aan
Lees ook:Dochters op nummer één in Allerbeste Top 100 van Nederland
Lees ook:Guus Meeuwis zoekt coverband via Radio 538

1 Reacties // Reageer

One thought on “Werkgroep lokale radio bedenkt de Brabantse Top 50

  1. van der krieken

    Prachtig initiatief, heb ervan genoten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>