Nothing’s gonna stop him now – Herbert Visser blij met uitspraak

Radiolondon.co.uk)"Ik hoorde onlangs Julia Samuël in de Lovesongs op RTL FM een plaat afkondigen van Starship. Ze sprak de titel uit: Nóthing’s gonna stop us now. Toen dacht ik bij mezelf: écht wel!" Herbert Visser wist al in 2003 dat hij een sterke zaak had tegen de Staat, die het frequentiekavel A9 destijds aan RTL FM toekende. Maar hij had er een lange adem voor nodig. Radioactive.blog.nl had na de uitspraak een onderhoud met hem.(Foto: Radiolondon.co.uk)

Visser is vooral blij dat de rechter ‘eens en voor altijd’ duidelijk maakte dat het vaak bekritiseerde businessplan van Radio Corp OY (dan wel Mediasales) in orde is. Tussen het sms-en met vrienden en collega’s door vertelt hij waarom 100%NL volgens hem een succes wordt. "We hebben weliswaar een beperkt format, maar draaien tóch de grootste artiesten in Nederland. Madonna is hier niet groter dan Marco Borsato."

Gevoel

Ook denkt hij dat gevoel een rol speelt: "Nederlandse muziek ligt dichterbij dan die van internationale artiesten." Zes van de tien platen op 100%NL zijn bekende nummers, de rest is minder hitgevoelig. Zoals nieuwe nummers of muziek van relatief onbekende artiesten. Dit kan een stimulans zijn voor Nederlandse muzikanten en bands.

De urban-, rock- en popzender start op 8 juli vlak na middernacht met een live-party en een feestelijke weekendprogrammering. In juli en augustus brengt de zender nog veel muziek, afgewisseld met korte presentaties, nieuws, weer en verkeer. Op 1 september gaat dan de officiële programmering van start.

Procederen

Herbert Visser c.s. zijn het procederen na drie jaar nog niet moe. 100%NL wil namelijk een financiële vergoeding voor de drie jaar dat het niet mocht uitzenden. Of een licentie voor de volle acht jaar (zoals andere commerciële radiozenders), in plaats van de vijf jaar die nu nog resteren. Wordt vervolgd…

(c) Thomas Giger – gedeeltelijke overname alleen met bronvermelding en link
________________________________________________________________

Lees ook:100%NL trekt stekker uit Mi Amigo uitzending
Lees ook:3FM Serious Summer live vanaf de festivals
Lees ook:Dag van de Nederlandse Jazz live op Radio 6
Lees ook:Luistercijfers radio juli-augustus 2009: Opnieuw record voor 100%NL
Lees ook:Grote wens van Giel Beelen in vervulling

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nothing’s gonna stop him now – Herbert Visser blij met uitspraak

  1. radiofreak

    Herbert heeft nog niet 100% zeker de frequenties, toch? Bodemprocedure loopt nog steeds. Stel je voor dat alles weer wordt omgedraaid over een jaar!!

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Dat zal niet zo snel gebeuren. Dat zou gekkewerk zijn natuurlijk. Eerst vrolijk een frequentie toewijzen om hem dan weer af te nemen…

      /   Reply  / 
  3. Joost

    @Erwin: Gebeurt dat nu niet dan? Het is in principe mogelijk, maar 100% NL heeft altijd een sterke zaak gehad. Ik denk dat RTL de frequenties niet eens wilde behouden, om zo een flinke schadeclaim in te kunnen dienen bij de overheid. Dat levert meer geld op dan het kavel verkopen aan Talpa, wat vorig jaar bijna gebeurde.

      /   Reply  / 
  4. Thomas Giger

    De wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Maar de kans is inderdaad klein dat de drie rechters in bodemprocedure 100%NL weer terugfluiten :-) , dat ben ik met je eens.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>