Sidekick Rick van Velthuysen opgepakt wegens vernieling autoruit

Stenen gooien naar een politieauto en er van afkomen met een boete van 90 euro vanwege ‘baldadigheid’. Een groepje jongeren uit Gouda kwam er van de week op die manier van af. Het krantenbericht over het incident was voor Erik-Jan Rosendahl aanleiding om te onderzoeken of hij ook alleen een bekeuring zou krijgen wanneer hij de ruit van een politieauto zou vernielen. De sidekick van Rick van Velthuysen ging donderdagochtend op pad voor een live-repo en gooide een autoruit aan diggelen. Gevolg is dat Erik-Jan door de politie werd opgepakt.


Rosendahl ging naar Gouda om een woordvoerder te pakken krijgen. De politie aldaar weigerde om met de Radio Veronica-medewerker te praten. En dus besloot Erik-Jan, onder toeziend oog van agenten die binnen stonden, om een autoruit in te gooien. Wat volgde was een mooi stukje live radio waarin veel glasgerinkel te horen was.

Erik-Jan sloeg na zijn daad op de vlucht omdat de agenten achter hem aankwamen. Later bleek dat de actie voor een groot deel in scène was gezet. Rosendahl vernielde niet echt een autoruit van een politiewagen, daarvoor gebruikte hij de deur van een sloopauto.

Dat de sidekick van Rick van Velthuysen aangehouden werd, is wél waar. De aanhouding was ook live te horen op Radio Veronica. Luister hier het fragment van zowel het stenen gooien als de staande houding van Erik-Jan.

Ricks reporter werkte uiteindelijk heel braaf mee met de politie. Het is te hopen dat Erik-Jan er met een boete van 90 euro afkomt, want als het aan de sterke arm der wet ligt worden ook de kosten van de politie-inzet op Rosendahl verhaald. De medewerker van Veronica heeft overigens nog een andere rekening open staan…

Lees ook:Rick van Velthuysen zwaait concurrenten uit [filmpje]
Lees ook:‘Boom Boom Yolanthe’ nieuwe zomerhit?
Lees ook:Taart voor MiddenInDeNachtRick
Lees ook:Een Big Mac voor een Bic-pen
Lees ook:Radio 1 verslaggever bekogeld met stenen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sidekick Rick van Velthuysen opgepakt wegens vernieling autoruit

  1. alek vidakovic

    radio veronica fm 80,s 90,s reguest top 1000 allertijden dit jaar kan stemen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>