De Zwarte Lijst straks van start op Radio 6, win leuke prijzen!

Straks, om middernacht, gaat ‘ie voor de tweede keer van start: De Zwarte Lijst van Radio 6. Tot en met aanstaande vrijdag om 19.00 uur zullen zo’n 1800 platen de revue passeren. Soul, jazz, funk, rhythm en blues… het komt allemaal voorbij! Ook de mix tussen classics en nieuwere muziek is mooi, zo zijn onder andere Miles Davis, Chet Baker, Aretha Franklin, maar ook Adèle, Waylon en Amy Winehouse te horen. Radioactive.blog.nl mag drie mensen blij maken met toepasselijke prijzen: we geven 1x twee kaarten weg voor de afterparty en 2x een cd-pakket! Hoe je kunt winnen? Lees verder.

De lijst

Eerder kon je de top 25 van De Zwarte Lijst al vinden, maar voor mensen die niet van verrassingen houden is de volledige lijst met uitzendtijden ook hier te vinden en eventueel te downloaden. Wat gelijk opvalt in vergelijking met vorig jaar: werd de top 10 van De Zwarte Lijst in 2010 gedomineerd door klassiekers, nu staan daarnaast recente platen zoals ‘Rolling in the Deep’ van Adèle en ‘Sorry’ van Kyteman hoog in de lijst.

Televisie

Vanavond zendt de NTR op Nederland 3 een programma over de ziel van de zwarte muziek en z’n belangrijkste vertegenwoordigers uit. Soul- en jazzmuzikanten en bekende Radio 6 dj’s vertellen over favoriete artiesten aan de hand van uniek archiefmateriaal. Je kunt het zien als een voorprogramma voor De Zwarte Lijst. Het programma is te zien van 21.55 uur tot middernacht. Daarna zendt Nederland 3 Visual Radio van Radio 6 (de webcam) uit tot 6.00 uur. Op themakanaal Cultura24 is Visual Radio dagelijks van 0.00 tot 19.00 uur te zien. ’s Avonds volgen daar documentaires van soullegendes zoals Miles Davis, Aretha Franklin en Marvin Gaye.

Radio 6 is te beluisteren via kabel, mobiel en Radio6.nl. Bel gratis 0800-0262666 voor je lokale kabelfrequentie.

Winnen!

Radioactive.blog.nl mag drie mensen blij maken met toepasselijke prijzen: we geven 1x twee kaarten weg voor de afterparty en 2x een cd-pakket! Hoe je kunt winnen? Geef hieronder aan wat jouw favoriete nummer uit De Zwarte Lijst is en schrijf er een korte motivatie bij. Uit de leukste inzendingen trekken we drie winnaars, meedoen kan tot woensdagavond 16 maart. Check voor meer informatie over de afterparty de site van Radio 6 en de site van Panama.

Helaas, meedoen kan niet meer! De drie winnaars hebben inmiddels bericht gehad.

Lees ook:Stemmen voor de tweede editie van ‘De Zwarte Lijst’ op Radio 6
Lees ook:Radio 6 geeft kaarten weg voor Zwarte Lijst afterparty
Lees ook:Otis Redding bovenaan De Zwarte Lijst van Radio 6 Soul & Jazz
Lees ook:De Zwarte Lijst op Radio 6 van start
Lees ook:Zwarte Lijst wordt afgesloten met afterparty

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De Zwarte Lijst straks van start op Radio 6, win leuke prijzen!

    1. Joshua

      Goed bezig Leo! Was zelf ook van plan om de lijst te ‘spotifyen’, maar gelukkig zijn er al andere ijverige muziekliefhebbers mee bezig!

      Kuddos!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>