Otis Redding bovenaan De Zwarte Lijst van Radio 6 Soul & Jazz

Zojuist maakte presentator Steef Cuijpers op Radio 6 Soul & Jazz de Top 25 van De Zwarte Lijst bekend. ‘Sittin on the Dock of the Bay’ van Otis Redding is nummer 1 soul- en jazzfavoriet van de Radio 6 luisteraar. Op de tweede plaats staat Marvin Gaye’s ‘What’s going on’. Werd de Top 10 van De Zwarte Lijst vorig jaar gedomineerd door klassiekers, nu staan daarnaast recente platen zoals ‘Rolling in the Deep’ van Adèle en ‘Sorry’ van Kyteman hoog in de lijst. Radio 6 Soul & Jazz zendt de tweede editie van De Zwarte Lijst uit van 12 tot en met 18 maart.

Luisteraars kozen tot en met woensdag 9 maart via www.radio6.nl hun favoriete muziek met een zwarte ziel aan de hand van een uitgebreide keuzelijst en voegden desgewenst eigen suggesties toe. Alain Clark sloot gisteren op Radio 6 Soul & Jazz officieel de stembus van De Zwarte Lijst.

Radio 6 luisteraar trouw aan favorieten

Otis Redding neemt de koppositie van ‘De Zwarte Lijst’ over van Marvin Gaye die genoeg stemmen behoudt voor een stevige nummer twee positie. Vorig jaar werd de top 10 gedomineerd door klassiekers met onder andere drie nummers van Marvin Gaye. Dit jaar komen Adèle en Kyteman de Top 10 binnen en tonen dat soul- en jazzmuziek van alle tijden is. Ook Beyoncé komt als vrije keuze hoog binnen. De Zwarte Lijst kent een aantal hofleveranciers: Stevie Wonder loopt voorop met 24 nummers in de lijst. Ook Nina Simone (23), Miles Davis (22), Prince (19), Aretha Franklin (17), Marvin Gaye (17) en Michael Jackson (17) brengen veel songs in voor de mooiste soul- en jazzweek op de Nederlandse radio.

Top 25 – De Zwarte Lijst

1. Otis Redding – (Sittin’ on) The dock of the bay
2. Marvin Gaye – What’s going on
3. Aretha Franklin – You make me feel like a natural woman
4. Miles Davis – So what
5. Bill Withers – Ain’t no sunshine
6. Curtis Mayfield – Move on up
7. Adèle – Rolling in the deep
8. Sam Cooke – A change is gonna come
9. Gladys Knight & The Pips – Midnight train to Georgia
10. Kyteman – Sorry
11. Stevie Wonder – Superstition
12. Chet Baker – My funny Valentine
13. Earth Wind & Fire – Fantasy
14. Nina Simone – Ain’t got no – I got life
15. Donny Hathaway – Little ghetto boy
16. Marvin Gaye – Let’s get it on
17. Alicia Keys – Fallin’
18. Al Green – Let’s stay together
19. Dave Brubeck – Take five
20. James Brown – It’s a man’s man’s man’s World
21. Michael Jackson – Billie Jean
22. Billie Holiday – Strange fruit
23. Erykah Badu – Tyrone (live)
24. B.B. King – The thrill is gone
25. Al Jarreau – Roof garden

De Zwarte Lijst op radio en televisie

Op zaterdag 12 maart geeft de NTR op televisie op Nederland 3 van 21.55 – 23.55 uur het startsein voor De Zwarte Lijst met een televisieprogramma over de ziel van de zwarte muziek en z’n belangrijkste vertegenwoordigers. Soul- en jazzmuzikanten en bekende Radio 6 dj’s vertellen over favoriete artiesten aan de hand van uniek archiefmateriaal. Vlak na de televisie uitzending begint op Radio 6 om 00.00 uur de tweede editie van De Zwarte Lijst, die loopt tot en met vrijdag 18 maart 19.00 uur. Luisteraars horen 24 uur per dag hun favoriete muziek met een zwarte ziel, met in de laatste uurtjes op vrijdag de Top 10. Vanaf 19.00 uur als afsluiting De Zwarte Lijst Afterparty tot 1.00 uur, live vanuit Panama in Amsterdam.

Crossmediaal

De Zwarte Lijst volg je via radio, televisie en internet. Radio6.nl is het dynamische platform waar je reacties op Twitter en Facebook leest en zelf meepraat. Hier volg je ook Visual Radio (24/7 webcam) met de rechtstreekse radio uitzending, dj’s en gasten, aangevuld met muziek- en artiesteninfo, social media en sms reacties. Zaterdag 12 maart start direct na de tv show op Nederland 3 Visual Radio (tot 6.00 uur) met live beelden vanuit de studio. Op Cultura24 is Visual Radio dagelijks van 0.00-19.00 uur te zien. ’s Avonds volgen documentaires van soullegendes Miles Davis, Aretha Franklin en Marvin Gaye.

Lees ook:Stemmen voor de tweede editie van ‘De Zwarte Lijst’ op Radio 6
Lees ook:De Zwarte Lijst op Radio 6 van start
Lees ook:De Zwarte Lijst straks van start op Radio 6, win leuke prijzen!
Lees ook:Uitzending DWDD zorgt voor crash website
Lees ook:Stemmen voor Zwarte Lijst van start

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Otis Redding bovenaan De Zwarte Lijst van Radio 6 Soul & Jazz

  1. die lange

    Met alle respect ik vindt niet dat artiesten als Adéle, kyteman in die zwartelijst thuishoren, heeft niets met soul,funk te maken, leuke muziek maar niet hiervoor,graag horen we die mooie ouwe rauwe gevoelige soul

      /   Reply  / 
  2. Carmen

    Tyrone, Its a mans world, horen veel hoger in de lijst en Adele en Kyteman horen er, no offence, niet bij! Alicia Keys ook niet, al is ze wel zwart.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>