Frits Spits wint Marconi Oeuvre Award

Frits SpitsFrits Spits zit al ruim 35 jaar in het radiovak en dat werd samen met zestigste verjaardag begin jaar uitgebreid gevierd. De radiomaker ontving zelfs een koninklijke onderscheiding. Spits mag thuis alvast een plekje vrij maken voor een nieuwe onderscheiding, want hij wint volgende maand de Marconi Oeuvre Award.

Giel Beelen maakte donderdagochtend in zijn radioprogramma op 3FM bekend dat Frits Spits die prijs wint. De presentator van het Radio 2-programma 'Tijd Voor Twee' mag de de jaarlijkse radioprijs op donder-dag 4 september 2008 in ontvangst mag nemen tijdens het Nationaal Omroepcongres. De Marconi Awards zijn een initiatief van het vakblad Broadcast Magazine.

Vorig jaar was het Veronica-dj Ferry Maat die de oeuvre award won. Eerder wonnen ook Wessel van Diepen (2006), Rob Stenders (2005) en Tom Mulder (2004) de prijs.

Marconi Awards 2008 

Dit jaar worden de Marconi Awards voor de dertiende keer uitgereikt. Een vakjury komt aan de hand van een inventarisatielijst tot de uiteindelijke winnaars. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Nationaal Omroepcongres op 4 september. Er zijn vijf categorieën waarvan één winnaar dus bekend is: 'Beste Radioprogramma', 'Beste Presentator', 'Beste Radiozender', 'Aanstormend Talent' en de 'Oeuvre Award'.

De verkiezingen hebben een nieuwe jury die dit maal onder leiding van Daniel Dekker (Radio 2). De andere leden zijn Herbert Visser (100%NL), Rens de Jong (BNR Nieuwsradio), Astrid de Jong (Vara), Lucella Carasso (NOS), Wouter van der Goes (Q-music), Jeanne Kooijmans (KRO), Roland Snoeijer (Talpa Radio), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Patrick Kraakman (Radio Veronica) en Ton Lathouwers (Sky Radio).

De tienkoppige jury komt twee keer per jaar bijeen om de verschil-lende programma's en personen te bespreken. De genomineerden voor de Marconi Awards 2008 worden op donderdag 28 augustus bekend gemaakt.

Zie ook:
- Dubbel jubileum voor Frits Spits
- Jubilerende Frits Spits overladen met cadeaus
- Met Frits terug naar de Avondspits

Lees ook:Genomineerden Marconi Awards 2008 bekend
Lees ook:De Top 60 van Frits op KX
Lees ook:Edwin Evers favoriet voor Marconi Award
Lees ook:Erik de Zwart wint Marconi Oeuvre Award 2009
Lees ook:Rob Trip en Q-Music winnen Marconi Award (verslag)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>