Woede van ouders Tim Ribberink om radiodocumentaire

Vorige week, donderdag 24 en vrijdag 25 januari, werd op Radio 1 de VARA-documentaire ‘Het zwijgen van Tilligte’ uitgezonden over de zelfmoord van Tim Ribberink. Dit maakte veel los bij mensen, en ook bij de ouders van Tim Ribberink.

 In de documentaire uit Bert Molenaar zijn twijfels over de echtheid van het verhaal over Tim Ribberink. Zo twijfelt hij aan het bestaan van de ‘afscheidsbrief’ en zegt hij niemand te hebben kunnen vinden in Tilligte die kan bevestigen dat Tim gepest werd.

Op een persconferentie die gisteren is gehouden werd verteld wat de impact voor de ouders was. Marinus van den Berg, pastor en woordvoerder van de familie: “Voor de moeder voelt dit alsof Tim zich zelfs na zijn dood nog moet verdedigen.”

De VARA heeft inmiddels excuses aangeboden. Maar volgens Marinus van den Berg, “die excuses worden als onvoldoende beschouwt door de ouders.” Verder vertelde hij dat de ouders vinden dat een rectificatie op zijn plaats zou zijn. Daarnaast is ook de Raad van de Journalistiek ingelicht over de ethiek van deze documentaire.

Op deze website kun je de documentaire terugluisteren.

BRON: Metro

 

Lees ook:Michiel Veenstra krijgt excuses
Lees ook:Jurgen van den Berg presenteert Radio Tour de France
Lees ook:Chaos op feestje na oproep op radio
Lees ook:“Ik wil Alfred Lagarde wel tot leven wekken”
Lees ook:Grote rel rondom groffe grap BBC-dj’s (audio)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>