RadioLab begint zaterdag: vijf vernieuwende radioprogramma’s

Aanstaande zaterdag om 19.00 uur start de eerste uitzending van het derde seizoen Radio 1 RadioLab. Presentator Winfried Baijens zal de programma’s presenteren. Luisteraars van de publieke nieuws- en sportzender luisteren de komende vier zaterdagen naar in totaal elf spannende, interessante, creatieve en opmerkelijke radio-experimenten. Dit zijn de eerste vijf vernieuwende radioprogramma’s:

  • ‘Uit de tent gelokt’ (KRO) is een tribunaal op de camping. Campinggasten geven een ongezouten mening over politieke persoonlijkheid Agnes Jongerius. Wat ze niet weten is dat Jongerius meeluistert en later als discussiepartner aanschuift.
  • ‘Dit is Radio 1’ (TROS) is een radiocollage met hoogtepunten en opvallende fragmenten van de week op Radio 1.
  • ‘Ten dode opgeschreven’ (BNN) maakt van spraakmakende en springlevende persoonlijkheden een portret. Op de dood, die een portret rechtvaardigt, wordt niet gewacht. Spike, gitarist van Di-rect, laat zich van een bijzondere kant zien en mensen die dicht bij hem staan praten over hem.
  • In ‘Mijn grafrede’ (EO) deelt Julia Samuel met luisteraars haar wensen over haar eigen begrafenis. De voormalige tv- en radiopresentatrice is terminaal ziek als gevolg van borstkanker.
  • De ‘Regioshow’ (AVRO) sluit af met opvallende nieuwsflitsen uit de provincie. Hans Hoogendoorn recenseert en becommentarieert de onderdelen van RadioLab.

Radio 1 RadioLab zal op zaterdag 2, 9, 16 en 23 juli van 19.00 tot 21.00 uur te horen zijn op Radio 1. Na alle uitzendingen bepaalt het luisteraarspanel het beste RadioLab-programma van 2011. Ook een vakjury selecteert een favoriet. Begin augustus wordt de favoriet van zowel het luisteraarspanel als de vakjury bekend gemaakt.

Lees ook:Radio 1-luisteraars in RadioLab-panel
Lees ook:Laatste RadioLab: Sprookjesmakers brengt ‘nieuwerwets’ hoorspel
Lees ook:RadioLab vandaag over leven, eten, meningen en dood
Lees ook:Tien programma’s in de race voor RadioLab prijs
Lees ook:Nieuw seizoen RadioLab van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>