RadioLab vandaag over leven, eten, meningen en dood

Het is weer een zomerse zaterdag, tijd voor een nieuwe editie van het Radio 1 RadioLab. In de tweede uitzending – vanavond – de volgende onderwerpen: eten en drinken staat centraal in ‘Je bent wat je eet’ vanuit de keuken van Antoinette Hertsenberg, Art Rooijakkers analyseert met Alexander Pechtold meningen over zijn persoon op basis van tweets en blogs, vier opmerkelijke personen krijgen een ‘in memoriam’ vanuit het Radio 1 RadioLab en Groene Vogels gaan op zoek naar het antwoord op de vraag wat nodig is om een nieuw tijdperk te starten.

Het Radio 1 RadioLab zal nog op zaterdag 9 (vandaag), 16 en 23 juli van 19.00 tot 21.00 uur te horen zijn op Radio 1. Na alle uitzendingen bepaalt het luisteraarspanel het beste RadioLab-programma van 2011. Ook een vakjury selecteert een favoriet. Begin augustus wordt de favoriet van zowel het luisteraarspanel als de vakjury bekend gemaakt.

Dit zijn de programma’s van vanavond:

  • ‘Je bent wat je eet’ (BNN). Vanuit de keuken van Antoinette Hertsenberg presenteert Simone Wijnands het programma waarbij thema van gesprek de relatie met eten is.
  • ‘Wat vinden ze eigenlijk van me’ (AVRO) is een programma van Art Rooijakkers. Hij interviewt D66-leider Alexander Pechtold aan de hand van tweets, blogs en Facebookposts.
  • ‘Dit is Radio 1′ (TROS) is een radiocollage met hoogtepunten en opvallende fragmenten van de week op Radio 1.
  • ’4 Het Leven’ maakt een ‘In Memoriam’ op radio. Ghislaine Plag presenteert. Peter Brusse en Gerrit Komrij verlenen hun medewerking. In vier verschillende radio-vormen (een vertelling, een gesprek, een profiel en een gedicht) laat 4 Het Leven horen hoe bijzonder het leven is. Met anekdotes en verhalen van mensen die hen goed gekend hebben. In deze eerste uitzending staan centraal: Jan Fokke Agema, de grondlegger van de Oosterscheldekering en de haven in Rotterdam. Jan van Waveren, de man die de kamermuziek in Nederland groot heeft gemaakt. Topcrimineel Stanley, die in februari van dit jaar werd omgebracht door de politie. En de wereldberoemde actrice Elizabeth Taylor.
  • ‘Groene Vogels’ (VPRO). De verslaggever van Groene Vogels gaat op zoek naar antwoorden op kindervragen, die niet zo snel te beantwoorden zijn. “Wat is nodig om weer op dag 1 te kunnen beginnen?” De vraag of we niet een nieuw tijdperk kunnen beginnen staat centraal in dit programma.

Lees ook:Vandaag in Radio 1 RadioLab: sportverslaggeving, de dood, meningen en kindervragen
Lees ook:Dit is Radio 1 wint Radio 1 Radiolab
Lees ook:Laatste RadioLab: Sprookjesmakers brengt ‘nieuwerwets’ hoorspel
Lees ook:Live wedstrijd voor verhalenvertellers in RadioLab
Lees ook:Geniaal programma-idee? Doe mee aan het Radio 1 RadioLab!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>