Winnares Q-ijsblok zat er 65 seconden naast

Midden in de winter startte Q-music de actie met het Q-ijsblok. Op ’t Plein in Den Haag stond een klomp ijs van honderden kilo’s in de vorm van een Porsche. In het het hart van het Q-ijsblok zat de sleutel van een échte Porsche ingevroren. Aan de luisteraars de taak om te voorspellen hoe lang het zou duren voordat die sleutel -helemaal vrij van ijs- op de grond zou vallen. Donderdagavond was het ijs zover gesmolten dat de sleutel voor het oprapen lag. Jeroen van Inkel maakte vrijdagmiddag bekend wie de echte Porsche gewonnen had. De vrouw, Henriëtta Goeyenbier had bewust gekozen voor 5 februari als dé dag dat de sleutel zou vallen.

De exacte eindstand van de teller bij het Q-ijsblok was 2.691.140 seconden. Winnares Henriëtta zat er in haar voorspelling slechts 65 seconden naast. Ze was met stomheid geslagen toen Van Inkel haar vrijdag belde: “Vanwege de weersvoorspelling van Piet Paulusma had ik gedacht dat het Q-ijsblok wel even zou staan. Mijn inmiddels overleden moeder is 5 februari jarig, dus vandaar dat ik voor deze dag heb gekozen. Letterlijk een geschenk uit de hemel dus!

De actie met het ijsblok startte op 5 januari en de lange duur van het smelten werd veroorzaakt door de lage temperaturen in de eerste maand van het jaar. Sinds 1997 heeft het niet zo stevig gevroren en met een gemiddelde van 0,7 graden, lag de temperatuur ver beneden de norm. Het duurde daardoor een volle maand voordat de sleutel uiteindelijk uit het ijsblok viel.

Zie ook:
- Exacte eindstand Q-ijsblok: 2.691.140 seconden
- Sleutel Q-IJsblok is gevallen!
- Q-IJsblok is gevallen, sleutel van Porsche nog niet

Lees ook:Exacte eindstand Q-ijsblok: 2.691.140 seconden
Lees ook:Sleutel Q-IJsblok is gevallen!
Lees ook:Q-IJsblok is gevallen, sleutel van Porsche nog niet
Lees ook:Q-ijsblok: een blok ijs gevallen, nog geen sleutels op de grond
Lees ook:Het kan niet meer lang duren met deze temperaturen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Winnares Q-ijsblok zat er 65 seconden naast

  1. Pingback: Q-music opent online audio-archief | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>