Klassieke meesterwerken in een popjasje

Classic FM verandert vandaag (29 mei) éénmalig in een popzender. De klassieke zender laat horen op welke manieren klassiek en pop elkaar kunnen ontmoeten. Verwacht nu niet direct Lady Gaga of Bob Sinclar op het radiostation te horen, maar wel veel andere bekende pophits die hun oorsprong vinden in klassieke muziek. Andersom is ook mogelijk, want er zijn ook artiesten die klassieke uitvoeringen maken van pophits.
 

Tijdens ‘Classic FM goes Pop’ laat Classic FM horen dat Paul McCartney Bach in zijn hits van The Beatles verwerkte, Sting de inspiratie voor zijn hit ‘Russians’ vond bij Prokofjev. En dat het van (onder andere) Donna Summer bekende ‘Could It Be Magic’ eigenlijk werd geschreven door Chopin.

Phil Collins baseerde één van zijn grootste hits op klassieke pianomuziek en William Orbit had zelfs een house-hit met een bewerking van ‘Barber’s Adagio for Strings’. Dat pop en klassiek wel vaker tegen elkaar aan liggen, blijkt wel uit de populariteit van onder meer Andrea Bocelli, Alessandro Safina en ook II Divo.

Classic FM staat vrijdag 29 mei 2009 dus een dag lang in het teken van popmuziek die eigenlijk klassiek is en van klassieke muziek die eigenlijk pop is. De uitzending van ‘Classic FM goes Pop’ is te beluisteren van 07:00 tot 19:00 uur.

Lees ook:Opnieuw popmuziek op Classic FM
Lees ook:Classic FM wordt een popzender voor één dag
Lees ook:Classic FM goes Pop
Lees ook:Classic FM voor één dag in het teken van popmuziek
Lees ook:Voor één dag popmuziek op Classic FM

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Klassieke meesterwerken in een popjasje

  1. Muzy

    Is deze playlist nog te verkrijgen?

      /   Reply  / 
  2. Muzy

    Is deze playlist nog verkrijgbaar?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>