Classic FM wordt een popzender voor één dag

Classic FM is vrijdag voor één dag een echte popzender. De zender laat de luisteraars horen op welke manieren klassiek en pop elkaar kunnen ontmoeten. Veel bekende pophits vinden hun oorsprong namelijk in klassieke muziek. Andersom is natuurlijk ook mogelijk, want er zijn ook artiesten die klassieke uitvoeringen maken van de muziek van ABBA.

Tijdens Classic FM goes Pop laat Classic FM horen dat Sting zijn inspiratie voor zijn hit Russians vond bij Prokofjev. En dat het van (onder andere) Donna Summer bekende Could It Be Magic eigenlijk werd geschreven door Chopin. Daarnaast laat de zender ook horen dat de hit All By Myself van Eric Carmen rechtstreeks ontleend is aan het 2e Pianoconcert van Rachmaninov.

Dat pop en klassiek wel vaker tegen elkaar aan liggen, blijkt wel uit de populariteit van onder meer Andrea Bocelli, Allesandro Safina en recent ook Il Divo.

Classic FM staat vandaag dus een dag lang in het teken van pop dat eigenlijk klassiek is, en klassiek dat eigenlijk pop is.

Lees ook:Klassieke meesterwerken in een popjasje
Lees ook:Opnieuw popmuziek op Classic FM
Lees ook:Classic FM voor één dag in het teken van popmuziek
Lees ook:Classic FM goes Pop
Lees ook:Klassiek voor Kids voortaan elk weekend te horen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>