Al duizenden acties opgestart voor 3FM Serious Request

logo srNog een paar dagen en dan is Nederland weer druk met Serious Request. In de Telegraaf staat dat er al duizenden acties op touw gezet zijn om geld in te zamelen voor de ‘stille ramp’ van dit jaar: meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. “Een enorm groot wereldwijd probleem en een onderwerp waar veel taboes op rusten”, zegt zendermanager Wilbert Mutsaers.

Miljoenen vrouwen in oorlogsgebieden raken beschadigd door seksueel geweld, volgens Mutsaers. “Een onderschat probleem”. Samen met het Rode Kruis wil de 3FM zorgen voor praktische hulp, zoals de morning-afterpil, soa-testen en medische bijstand. Maar er is ook dringende behoefte aan psychosociale hulp en opvang voor slachtoffers. Daarnaast moet het probleem op regeringsniveau worden aangekaart.

Vorig jaar werd met de acties van het Glazen Huis in Leeuwarden en een recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro opgehaald voor de bestrijding van kindersterfte door diarree. Of de opbrengst dit jaar weer hoger uitvalt, durft Mutsaers niet te voorspellen. Een record is volgens hem niet het doel, al zijn er al wel meer particuliere acties aangemeld dan vorig jaar. Deze initiatieven zijn goed voor 90 procent van de opbrengst, aldus de zendermanager.

Dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren nemen deze elfde editie plaats in het Glazen Huis, dat dit jaar in Haarlem staat. Ze maken zes dagen lang 24 uur per dag radio en televisie zonder dat ze daarbij eten. Voor Verschuuren is het de eerste keer in het huis, Ekdom en Swijnenberg zaten er al eerder in.

De gemeente Haarlem verwacht dat er zo’n 600.000 tot 700.000 mensen op het Glazen Huis afkomen. Vorig jaar stond de mobiele studio in Leeuwarden. Volgend jaar is het de beurt aan Heerlen. (Telegraaf)

Lees ook:Staat het Glazen Huis al?
Lees ook:Gerard, Coen en Domien in Glazen Huis 2014
Lees ook:Serious Request 2014 is begonnen
Lees ook:Welke dj’s gaan Glazen Huis 2014 in?
Lees ook:3FM Serious Request 2014 in Haarlem, in 2015 in Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>