Hevige strijd tussen steden om het Glazen Huis

City Marketing is nog geen ingeburgerde term, maar veel steden weten donders goed wat het inhoudt: de eigen stad vermarkten. Zo strijden Rotterdam en Amsterdam al jaren om het hoogste aantal ‘draaidagen’ voor televisie en films in hun stad. Het Glazen Huis van 3FM blijkt na vijf edities ineens een hot item voor veel steden in Nederland. Na drie jaar in Utrecht verhuisde het Glazen Huis in 2007 naar Den Haag en in 2008 naar Breda. Het zwervend bestaan van het huis heeft vele gemeenten wakker geschud die nu allemaal het huis naar hun hoofdstad willen halen.


Kort na het einde 3FM Serious Request in december kon Radioactive.blog.nl al melden dat stad Utrecht een vergunning aangevraagd heeft voor de periode van 19 tot en met 24 december 2009 om het Glazen Huis op de Neude te ontvangen. Een aanvraag zegt echter nog niets over de werkelijke plaats waar het huis in 2009 komt te staan. Steeds meer steden zijn echter geïnteresseerd om 3FM Serious Request naar zich toe te halen, zo ook stad Groningen.

De PvdA in de Provinciale Staten is van mening dat het Glazen Huis naar Groningen moet komen. Volgens PvdA-Statenlid Laura Broekhuizen kan de komst van 3FM Serious Request een klapper zijn voor de stad. Gedeputeerde Hans Gerritsen van Cultuur heeft dit weekend tijdens popfestival Eurosonic Noorderslag direct al een gesprek met 3FM over het Glazen Huis. 3FM is sinds donderdag aanwezig in Groningen vanwege het muziekfestival.

Ik denk dat 3FM dit jaar volop keuze heeft voor het Glazen Huis. Welke steden sluiten zullen zich nog meer aanbieden?

Zie ook:
- Glazen Huis 3FM in 2009 weer in Utrecht?
- Interview met Paul Rabbering in Glazen Huis [verslag+ foto's]

Lees ook:Delegatie 3FM bezoekt Groningen voor Glazen Huis
Lees ook:Groningen helemaal klaar voor Glazen Huis
Lees ook:Eindhoven bood 250.000 euro voor Glazen Huis
Lees ook:Glazen Huis staat dit jaar in Groningen
Lees ook:Shortlist 3FM Glazen Huis 2009 bekend

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hevige strijd tussen steden om het Glazen Huis

  1. Thomas

    ik hoop alleen dat 3fm niet louter beslist op basis van wie het meest geld betaald! betaalde breda dit jaar niet tegen 100.000 euro (weliswaar voor t goede doel) om t glazen huis binnen te halen?

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Wow heeft Breda daar voor moeten betalen? Mooie deal zou zijn dat de stad het bedrag aanvult tot de 5,6 miljoen euro van 2008 indien het recordbedrag niet gehaald wordt. Moet je eens zien wat een promotie ze dan gaan houden voor het Glazen Huis ;)

        /   Reply  / 
    1. Jorn

      75.000 euro dus. Wie biedt meer?

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Groningen helemaal klaar voor Glazen Huis | Radioactive

  3. Pingback: ‘3FM Serious Request moet naar Amersfoort’ | Radioactive

  4. Pingback: Glazen Huis staat dit jaar in Groningen | Radioactive

  5. Pingback: Foto’s bekendmaking locatie Glazen Huis | Radioactive

  6. Pingback: Stapels post voor 3FM? | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>