Radioactive headlines week 28: vakantie, strand, jazz en meer

Radioactive headlines week 28 - 2008Wie de bal kaatst, kan ‘m terug verwachten. Dat overkwam Jeroen van Inkel aan het begin de week. De Q-jock werd maandag 47 jaar en Giel Beelen liet hem wakker toeteren door een 3FM-luisteraar. In de tijd dat Van Inkel de ochtendshow deed op Q-music, liet hij zélf mensen wakker toeteren. Meer radionieuws van afgelopen week: Ruud de Wild wordt opnieuw vader, Tim Klijn verlengt contract bij 538 en Rob Trip nam afscheid.

Eerst nog even terug naar vorig weekend, want toen ik zelf meedoen aan een workshop radiomaken bij Radio 3FM. Het verslag daarvan is hier te lezen en inmiddels staat er ook een stukje audio online.

Woensdagochtend was er bij ‘Ruuddewild.nl’ op Q-music “belangrijk nieuws over Ruud de Wild” te horen, zo kondigde De Wild het zelf aan. Wat bleek tijdens het ANP-nieuws van 8:00 uur? Ruud de Wild wordt opnieuw vader. De Q-jock en zijn vrouw Aafke Burggraaff verwachten begin 2009 hun eerste kindje. Voor De Wild wordt het zijn tweede kind, uit een eerder huwelijk heeft Ruud al een dochtertje. De dj van de ochtendshow is de komende vier weken met vakantie. Misschien om de kinderkamer alvast in orde te maken? ;)

Radio Veronica-dj Patrick Kicken stopte twee weken geleden met de ochtendshow op het station van de 80′s en 90′s hits. Colin Banks werd zijn vervanger, maar voordat dat rond was, zijn meerdere dj’s benaderd. Volgens goed geïnformeerde bronnen is ook 538-dj Tim Klijn gevraagd door Veronica, maar dat is niet doorgegaan. Klijn verlengde woensdag zijn contract met Radio 538 voor een periode van 4,5 jaar. Doorgaans worden contracten voor hele jaren afgesloten en de verlenging van Klijn met 4,5 jaar is daarmee wel opvallend. Het lijkt er op dat 538 het contract als het ware opengebroken heeft om de dj langer bij het station te houden.

Donderdagochtend nam Rob Trip (voorlopig) afscheid van Radio 1. De presentator las jarenlang ‘s morgens het NOS Radio 1 Journaal, maar gaat zich komend jaar bezighouden met een tv-documentaire over de Tweede Wereldoorlog. Trip wordt komend jaar door de NOS -net als een boek- ‘uitgeleend’ aan de NPS, de omroep waar de nieuwslezer aan de slag gaat.

Vrijdag is Q-music gestart met het Q-Beach House op de stranden van Bloemendaal en Scheveningen. De komende weken maakt Jeroen van Inkel zijn middagshow op Q-music live vanaf die locaties; drie keer in Bloemendaal en één keer in Scheveningen. En vrijdag is ook het North Sea Jazz Festival weer van start gegaan. Radio 6 is er het hele weekend bij en brengt 55 uur radio met onder andere een aantal live-registraties van optredens op het jazzfestival in Rotterdam.

Headlines archief:
- Week 27 (tour de france en giel op tv)
- Week 26 (kicken slaapt uit)

Lees ook:Jeroen van Inkel boos over degradatie
Lees ook:Ruud de Wild tóch naar Q-music
Lees ook:Paul de Leeuw opent nieuwe ochtendshow Q-music
Lees ook:Vrijdagochtend: Laatste uitzending Jeroen van Inkel
Lees ook:Ruud de Wild per direct weg bij Q-music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>