Radioactive headlines week 51: Top 1000 en Serious Request

Aaah 21 december is voorbij en daarmee wordt het iedere dag weer iets langer licht! Maar eerst nog gezellig in het donker de feestdagen vieren en daarbij zal de radio een belangrijke rol spelen. Met kerst wil iedereen kerstmuziek horen en daarna is het tijd voor de Radio 2 Top 2000. Tot aan kerst vindt het andere grote radio-evenement, 3FM Serious Request, plaats. Dat en meer lees je in headlines van week 51.

Eerst terug naar vorige week zaterdag toen Erik de Zwart weer eens op de radio te horen was. Hij presenteerde de laatste drie uren van de Veronica Top 1000 Allertijden en vroeg tegelijkertijd aandacht voor het goede doel Mayday! Mayday! Zijn eenmalige radio-optreden leverde overigens nog een leuk record op: Radio Veronica ontving maarliefst 16.000 sms’jes waarmee de luisteraars stemden op de top 3 van de Top 1000. De opbrengst, €10.000,- gaat ook naar het goede doel.

Liefhebbers van rockmuziek konden sinds maandag luisteren naar de Classic Rock 1000. De zender City FM zond die namelijk tot gisteren (vrijdag) uit.

Maandag werd ook de rest van de Top 2000 bekend. Eerder maakte Radio 2 al bekend dat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen op nummer één staat, maar de (volgorde van) overige 1.999 platen waren nog niet bekend. Opvallend is dat de gehele top 5 van de lijst precies hetzelfde is als in 2006. De rest verschilt gelukkig wel.

Woensdag was het dan zover: De 3FM-dj’s Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra werden opgesloten in het Glazen Huis. Het was Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander die de drie heren woensdagochtend opsloot. Met de Serious Request actie van 3FM wil de zender aandacht vragen en geld ophalen voor het Rode Kruis. Alle opbrengsten van de actie van dit jaar gaat naar de waterprojecten van het goede doel.

De drie opgesloten dj’s mogen zes dagen langs niets eten. Gelukkig heeft ‘veteraan’ Giel Beelen -die al drie keer meegedaan heeft in het Glazen Huis- de heren een tiental tips gegeven.

In 2006 bracht de Serious Request actie aan de Nederlandse kant nog € 2.648.495,- op. Het doel natuurlijk is om dat recordbedrag te verbeteren. Al de eerste dag waren de dj’s goed op weg, want aan het eind van de dag stond de teller op 102.360 euro, wat direct een recordstand was voor een eerste dag.

Als de dj’s en de luisteraars een beetje hun best doen, moet die 2,6 miljoen van vorig jaar makkelijk gehaald kunnen worden. De Nederlandse regering heeft namelijk besloten om het eindbedrag in zijn geheel te verdubbelen. Iedere gedoneerde euro is daarmee eigenlijk twee euro waard!

Meer headlines:
- Week 50
- Week 49

Lees ook:Erik de Zwart goed voor record aantal sms’jes
Lees ook:Glazen Huis tussenstand na dag 1: 244.668 euro
Lees ook:Audio | Erik de Zwart op Radio Veronica, bekendmaking nummer 1
Lees ook:Glazen Huis krijgt 3 miljoen euro van regering
Lees ook:30.000 Flesjes water voor het Glazen Huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>