Radioactive headlines week 50: Ruud, Q-music en eindejaars-acties

Radioactive headlines week 50Noem het helder, noem het scherp, noem het wat je maar wilt. Drie weken geleden schreef ik dit bericht met de veronderstelling dat Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte misschien weer samen op de radio zouden kunnen komen. Nog geen twee weken later werd de toekomstvisie die grotendeels een wens was werkelijkheid: Ruud de Wild wordt herenigd met zijn maatje Jeroen KidV. Waar? Op Q-music.

Maandag 10 december maakte Q-music het zelf bekend, Ruud de Wild komt naar de feel good zender en zal daar vanaf 10 maart 2008 de ochtendshow gaan presenteren. Maar daar zit toch al iemand? Dat klopt, Jeroen van Inkel presenteert daar iedere werkdag het programma Je Dag Is Goed. Met de komst van De Wild en KidV ziet Q-music Van Inkel beter in de middag passen. Jeroen van Inkel was niet echt heel blij met de aangekondigde veranderingen.

Naast het nieuws over de transfer van Ruud de Wild bestond het radionieuws deze week met name uit de aankondigingen van radiozenders over wat ze gaan doen in de laatste dagen van het jaar. Bij Radio 3FM staat dat allang vast: Serious Request. Over die actieweek voor het goede doel werd deze week wel meer bekend.

3FM gaat tijdens de Serious Request ook het land in en zal 20 december afreizen naar Zwolle om daar op een grote kerstmarkt aandacht te vestigen op het drinkwaterprobleem waar miljoenen mensen wereldwijd mee te maken hebben. Eerder deze week startte de online veiling waar allerlei gesigneerde producten van BN’ers en diensten van 3FM-dj’s aangeboden worden. De opbrengst gaat uiteraard ook naar het goede doel.

En om de ernst van de situatie waar 3FM aandacht voor vraagt te benadrukken, was er deze week een ‘waterloze woensdag‘. In het hele gebouw van 3FM was geen stromend water meer… Toiletten moesten met emmertjes doorgespoeld worden en de dj’s moesten een eindje lopen om hun waterflesjes te vullen.

Tot slot de eindejaarsactiviteiten: Radio 1 gaat de luisteraar op Oudjaarsdag van 7 tot 7 alle hoogtepunten uit het (sport)nieuws van 2007 brengen. Radio Veronica komt met een totaal aangepaste programmering voor 31 december. Zo is op de laatste dag van het jaar de Top 100 van de Top 1000 (opnieuw) te horen en komt er ook nog een oude ‘Grandmix’ van Ben Liebrand voorbij.

De Top 1000 Allertijden van Veronica begon overigens 9 december en zal vanmiddag afgesloten worden. De laatste drie uren zullen worden gepresenteerd door Erik de Zwart. De volgorde van de eerste drie platen van de Top 1000 is nog steeds niet bekend. Luisteraars kunnen nog tot zaterdagmiddag 18 uur stemmen op hun favoriet.

Meer headlines:
- Week 49
- Week 48

Lees ook:Jeroen van Inkel boos over degradatie
Lees ook:Vrijdagochtend: Laatste uitzending Jeroen van Inkel
Lees ook:Jeroen van Inkel verhuist definitief naar de middag
Lees ook:Paul de Leeuw opent nieuwe ochtendshow Q-music
Lees ook:Ruud de Wild tóch naar Q-music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>