Radioactive headlines week 49

Op televisie was hij iedere dag op bijna elke zender wel te zien. Ook op de radio heb ik hem op verschillende zenders langs horen komen. Maar na 5 december was het afgelopen met Sinterklaas en maakte iedereen zich op voor Kerst. Sky Radio draait al een tijdje kerstmuziek op hun speciale webkanaal, maar ook in de ether besteedt de zender veel aandacht aan Kerst, bijvoorbeeld met de verhalen van vrouwelijke luisteraars.

Eerst even terug naar het begin van de week, toen maakte Radio 2 bekend dat Bohemian Rhapsody van Queen opnieuw op nummer 1 staat in de Top 2000. De volgorde van de rest van de lijst wordt later gepubliceerd.

Het begin van de week/maand was ook het moment waarop KX Radio begonnen is met het uitzenden van de Langspeellijst 2007. Daarmee is KX het eerste station dat de lijstenparade van december is begonnen. Q-music startte maandagochtend om 6:00 de Top 1000. Bij de opening werd Q-jock Gijs Staverman geassisteerd door Spice Girl Geri Halliwell.

De Top 1000 van Q-music naderde vrijdagavond net voor 19:00 haar ontknoping. De zender stond nog meer in de schijnwerpers deze week door ‘Het Geluid‘. Bij dit spannende radiospel moesten luisteraars een geluid raden. Uiteindelijk werd het donderdagochtend geraden en de persoon die het juiste antwoord gaf won daarmee 48.600 euro.

Ook veel nieuws over Radio 3FM. Allereerst kreeg het een nieuw jinglepakket waarmee de zender weer helemaal winterproof is. Daarnaast werd bekend dat de dj’s Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra het Glazen Huis ingestemd zijn door de luisteraars. En nog meer nieuws over de Serious Request van 3FM, want een aantal soapacteurs uit ONM gaan samen met Alain Clark een single opnemen voor het goede doel.

Dat Ruud de Wild niet meer terugkomt bij Radio 538 was al bekend, maar met zijn opvolging wachtte de zender erg lang. Woensdag werd bekend dat Lindo Duvall een contractverlenging krijgt bij 538. Hij blijft in de middag op de zender en daarmee is hij de officiële opvolger van Ruud de Wild. Duvall viel al vele weken in voor De Wild. Ook Barry Paf en Jens Timmermans kregen een nieuw contract en zijn daardoor ook de komende jaren nog bij de marktleider te horen.

Tot slot van de headlines voor week 49: Slam!FM hoeft haar format niet te wijzigen. De rechter deed van de week uitspraak in het hoger beroep over de muziek die Slam draait. De jongerenzender mag slechts een maximum percentage aan hits draaien. Maar ja, wat zijn hits? De rechter heeft besloten dat Slam!FM alleen aangepaste versies (zogenaamde edits) mag draaien als die ook officieel zijn uitgebracht.

Meer headlines:
- Week 48
- Week 47

Lees ook:Lindo Duvall verlengt contract met Radio 538
Lees ook:Lindo Duvall in januari 2010 terug op Radio 538
Lees ook:Radioactive headlines week 32: roze week
Lees ook:Lindo Duvall krijgt zangeres Do uit de kleren
Lees ook:538 DJ’s tekenen nieuw contract, Lindo Duvall op plek Ruud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>